Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Regiotaxi

Minder ritten beschikbaar

Door een tekort aan chauffeurs zijn er minder ritten beschikbaar. Wij adviseren u daarom het volgende te doen, zodat u (op tijd) naar uw afspraak kan:

  • Boek zo lang mogelijk van tevoren uw taxirit heen. En als het kan, ook gelijk uw rit terug.
  • Tussen 9.30  en 14.00 uur en na 16.30 uur is er de grootste kans dat er een rit voor u beschikbaar is. En deze op tijd is. Probeer uw afspraken hierop af te stemmen.

Noot werkt hard aan een oplossing.

Boek een rit online

Of lees hier op welke manieren u een rit kunt boeken

Noot

Vervoerder Noot brengt ouderen en mensen met een beperking veilig en op tijd naar bijvoorbeeld dagbesteding of een zorginstelling. Natuurlijk wordt u ook weer thuis gebracht. Vanaf uw woonadres in Maassluis, Vlaardingen of Schiedam kunt u maximaal 5 zones van het openbaar vervoer reizen. Dat is heen en terug ongeveer 25 kilometer. 

Moet u op tijd op uw afspraak zijn?

De regiotaxi is er zodat u mensen kan blijven ontmoeten. Of bijvoorbeeld een bibliotheek kan bezoeken en boodschappen kan doen.

Moet u op tijd zijn, bijvoorbeeld bij een doktersafspraak of een medische afspraak in het ziekenhuis? Dan kunt u beter kiezen voor een ander vervoermiddel, zoals de Argos Mobiel of een normale taxi. Misschien kunt u een familielid, kennis of buur vragen om u op tijd te brengen naar uw afspraak.

Extra reistijd

Als u toch met de regiotaxi reist, houd dan rekening met extra reistijd. De regiotaxi kan u 15 minuten voor, maar ook 15 minuten na de afgesproken tijd ophalen. Daarnaast reist u meestal niet alleen. Als de regiotaxi anderen op moet halen op uw route, duurt uw reis ook langer.

Mag mijn begeleider meereizen?

Bij medische noodzaak reist uw begeleider gratis mee met een begeleiderspas. Is er geen medische noodzaak, dan kan er één begeleider meereizen tegen hetzelfde tarief.

Als u niet met de Regiotaxi kunt reizen

Als u vanwege uw gezondheid niet met de Regiotaxi kunt reizen, dan kunt u misschien gebruik maken van individueel vervoer. Dit moet u wel aanvragen via Rogplus. Bij individueel vervoer krijgt u geen vervoerspas, zoals bij de Regiotaxi. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via individueel vervoer uw gemaakte reiskosten achteraf declareren. Een andere oplossing kan een aanpassing van uw eigen vervoermiddel zijn. Ook dit moet u eerst bespreken. Voor beide betaalt u een eigen bijdrage

Reizen buiten de regio

Als u buiten de regio wilt reizen, dan kunt u dat zelf regelen. Bijvoorbeeld met de taxi van Valys, waarmee u buiten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam kunt reizen. Dat kan als u meer dan 5 zones van het openbaar vervoer aflegt vanaf uw woonadres. U mag gratis een begeleider meenemen. Ook kunnen maximaal twee reisgenoten mee voor hetzelfde tarief van € 0,20 per kilometer. Om met de taxi van Valys te kunnen reizen, gelden voorwaarden. Kijk hiervoor op de website van Valys.

Adviesgesprek

Komt u er niet uit? Heeft u een vraag over vervoer naar uw afspraken? Vraag dan een adviesgesprek aan met een Rogplus consulent.

Nieuws

Argos Mobiel: deze vrijwilligers rijden u graag van A naar B

“Voor sommige mensen is tweehonderd meter lopen al te ver. Maar daar rijdt een gewone taxi niet voor”, zegt Belinda Koch,...

Chauffeurs tekort regiotaxi: boek op tijd

Door een tekort aan chauffeurs zijn er minder ritten beschikbaar. Wij adviseren u daarom het volgende te doen, zodat u (op tijd)...

Fotoverslag: reizen met de regiotaxi

Kunt u door ziekte of een beperking niet meer reizen met het openbaar vervoer? En zijn er geen anderen met wie u kunt meerijden?...

Veel gestelde vragen over de regiotaxi

Waarom kan ik soms geen rit boeken? Door corona mochten er van de overheid minder reizigers tegelijk in een taxi. Ook reisden...

Regiotaxi nodig? Boek vooruit (of blijf thuis)

Voor vervoer met de Regiotaxi volgen wij het beleid van de Rijksoverheid: blijf zoveel mogelijk thuis. Vervoer met de Regiotaxi...

Zorgaanbieder vervoer

Ga naar de website van Noot

Noot

Noot is gespecialiseerd in het vervoeren van mensen met een mobiliteitsbeperking zoals gehandicapten en ouderen.