Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Sport en beweging

Bewegen is goed voor hart, lijf en geest. Door dagelijks een half uurtje te bewegen, blijft u fit en vitaler. Maar soms is het moeilijk om in beweging te komen. Bijvoorbeeld omdat u moeilijker het huis uit komt, of omdat u leeft met een beperking. Dan is het fijn om aan te sluiten bij een vereniging of organisatie die u bij het sporten of bewegen kan begeleiden. U krijgt er vast plezier in!

Ommetje maken

Begin eerst eens met een ommetje. De hersenstichting heeft hiervoor een handig app ontwikkeld, die u makkelijk op uw mobile telefoon kunt zetten. U kunt bijvoorbeeld met een kennis afspreken om samen een blokje om te lopen. 

Buiten bewegen

Zin om echt de natuur in te gaan? Dan zijn er genoeg mogelijkheden bij u in de buurt. U kunt rustig beginnen, bijvoorbeeld met een wandeltocht in de Broekpolder of op de fiets door park ‘t Nieuwelant. U kunt spieroefeningen doen in de beweegtuin bij Marnix, maar ook een ommetje maken door parkjes in de wijk.

Sporten met een handicap

Voor mensen met een lichamelijke beperking bieden veel organisaties een aangepast sportaanbod aan. Er is ook een uitleenpool van sporthulpmiddelen.

 

Handige links

Beweeg mee