Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Ouder worden

Ouder worden is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Iedereen hoopt oud te worden, maar het moet wel goed blijven gaan. Misschien overvalt het u ineens. Dan moet u op zoek naar een oplossing voor de problemen die u tegenkomt. U kunt zich hierop voorbereiden.

Wat komt er kijken bij het ouder worden? 

De overheid verwacht van ouderen dat ze zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dat wilt u zelf waarschijnlijk ook. Om langer thuis te blijven wonen, moet u allereerst zorgen voor een veilige en goede woning. Als u ouder wordt, kunt u misschien bepaalde dagelijkse activiteiten minder goed en snel uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het huishouden. En uw kennissen... die worden natuurlijk ook ouder. Dus misschien wordt uw sociale kring steeds kleiner. Gelukkig zijn hier veel oplossingen voor. Zaken die u zelf kunt oppakken. Als u de pagina 'tips over zelfstandig blijven' bekijkt, ontdekt u dat er veel mogelijk is. Ook voor u!

U bent niet de enige

Als u problemen ervaart bij het ouder worden, bedenk dan: u bent niet de enige. U hoeft dus ook niet in uw eentje op zoek te gaan naar handige tips & trucs. Kijk eens op de website Fief. Daar vindt u een schat aan informatie over op eigen wijze ouder worden. U kunt er ook ervaringen van anderen lezen. Of uw eigen ervaringen delen.

Als u er zelf niet uitkomt

U loopt misschien tegen een probleem aan, waarop u zelf geen oplossing kunt bedenken. Als u ook geen hulp krijgt uit uw eigen omgeving, dan kunt u een adviesgesprek aanvragen bij Rogplus. Wij helpen u op weg.

Op eigen wijze ouder worden met Fief

Kijk ook eens op Fief. Daar vindt u uitgebreide informatie over het ouder worden. Op Fief staan ook ervaringen van andere mensen. 

 

‘Er is geen kunst om jong te blijven, zet dat maar uit je hoofd. Er is een kunst om oud te worden, dat is een kunst.’

- Toon Hermans -