Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Regiotaxi

Let op:

U kunt een rit voor de kerst boeken tot 22 december om 22.00 uur. De bel- en rijtijd is op oudejaarsdag tot 20.00 uur. Op nieuwjaarsdag kunt u weer bellen en reizen vanaf 09.00 uur.

Let op:

Boek zo lang mogelijk van tevoren uw taxirit. Vooral als u een afspraak heeft in de middag of het weekend. Door de coronacrisis zijn er minder chauffeurs, en hierdoor minder ritten beschikbaar.

Let op:

Voor het reizen met de regiotaxi vraagt uw chauffeur uw handen te ontsmetten voordat u instapt, anderhalve meter afstand te houden van anderen en een medisch (blauw) mondkapje te dragen.

Boek een rit online

Of lees hier op welke manieren u een rit kunt boeken

Noot

Vervoerder Noot brengt ouderen en mensen met een beperking veilig en op tijd naar bijvoorbeeld dagbesteding of een zorginstelling. Natuurlijk wordt u ook weer thuis gebracht. Vanaf uw woonadres in Maassluis, Vlaardingen of Schiedam kunt u maximaal 5 zones van het openbaar vervoer reizen. Dat is heen en terug ongeveer 25 kilometer. 

Vraag en antwoord

De regiotaxi rijdt 7 dagen per week van 07.00 tot 00.00 uur. De regiotaxi kan 15 minuten voor of na de afgesproken tijd bij u zijn. U wordt 5 minuten voor aankomst gebeld. 

 

Met een vervoerpas voor de regiotaxi betaalt u evenveel als voor het openbaar vervoer. De gemaakte kosten worden via een automatische incasso van uw rekening afgeschreven. Hiervoor moet u een machtigingsformulier van vervoerder Noot invullen. Iedere maand ontvangt u een overzicht van de gemaakte reiskosten. U kunt ook pinnen bij de chauffeur of gebruikmaken van de vooruitbetaalservice.

U betaalt geen eigen bijdrage, maar onderstaande prijzen.

Bestemming binnen Maassluis, Vlaardingen en Schiedam

Opstaptarief
€ 0,98
Kilometertarief
€ 0,15
Minimumtarief per rit
€ 1,30

Bestemming buiten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam

Opstaptarief
€ 0,98
Kilometertarief
€ 0,30
Minimumtarief per rit
€ 1,80

Telefoonnummer
0900 899 8810 (lokaal tarief)

Website
Boekingspagina Noot

Regiotaxi app
App store
Playstore

Boek op tijd

Boek uw rit minimaal 1 uur van tevoren, maar liever langer. Dan heeft u meer kans dat er plek voor u is in de regiotaxi. Boek ook alvast uw terugrit.

Bij medische noodzaak reist uw begeleider gratis mee met een begeleiderspas. Is er geen medische noodzaak, dan kan er één begeleider meereizen tegen hetzelfde tarief.

De regiotaxi is geen individueel vervoer. U reist meestal met meerdere mensen. Hierdoor kan de reistijd ook langer duren. 

U kunt uw rolstoel of scootmobiel meenemen. Uw handbagage mag ook gratis mee.

De 5 euro-pas kunt u zelf aanvragen bij Rogplus. U betaalt een keer € 5,- voor het aanmaken van de pas. Met de 5 euro-pas kunt u dan gebruik maken van de regiotaxi, u betaalt alleen iets meer. Als u bijvoorbeeld 's avonds niet met het openbaar vervoer kunt reizen, kunt u met de 5 euro-pas door de regiotaxi naar uw afspraak gebracht worden.

Opstaptarief
€ 4,00
Kilometertarief
€ 2,00
Minimumtarief per rit 
€ 10,00

Uitzondering voor alleen reizen

Met individueel vervoer reist u alleen. Dit kan via de Wmo als u door medische redenen geen gebruik kunt maken van de regiotaxi. Vanaf € 50,- gemaakte reiskosten dient u een declarering in bij Rogplus. Een andere oplossing is een aanpassing van uw eigen vervoermiddel. Voor beide betaalt u een eigen bijdrage

Reizen buiten de regio

Dit kunt u zelf regelen. Met de taxi van Valys kunt u buiten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam reizen. Dat kan als u meer dan 5 zones van het openbaar vervoer aflegt vanaf uw woonadres. U mag gratis een begeleider meenemen. Ook kunnen maximaal twee reisgenoten mee voor hetzelfde tarief van € 0,20 per kilometer. 

Adviesgesprek

Vraag een adviesgesprek aan met een Rogplus consulent om samen een oplossing te vinden als u problemen heeft met vervoer naar uw afspraken.

Nieuws

Zorgaanbieder vervoer

Ga naar de website van Noot

Noot

Noot is gespecialiseerd in het vervoeren van mensen met een mobiliteitsbeperking zoals gehandicapten en ouderen.