Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Nieuws

Regiotaxi nodig? Boek vooruit (of blijf thuis)

donderdag 4 februari 2021
Persoon die uit de regiotaxi wordt geholpen.

Voor vervoer met de Regiotaxi volgen wij het beleid van de Rijksoverheid: blijf zoveel mogelijk thuis. Vervoer met de Regiotaxi moet natuurlijk zo veilig mogelijk zijn. Dit geldt voor zowel de passagier als voor de chauffeur. Daarom worden de coronamaatregelen voor vervoer aangescherpt.

Lees hieronder verder

Minder personen in de Regiotaxi

Vanaf 8 februari a.s. mag er in een personenauto nog maar 1 persoon tegelijk vervoerd worden (achterin). Het is ook niet meer mogelijk om een begeleider mee te nemen in de personenvoertuigen.

Mondkapje op

Het gebruik van een medisch mondkapje type 2 is verplicht. Zonder medisch mondkapje krijgt u geen toegang tot de Regiotaxi. Wij willen benadrukken dat u de Regiotaxi tijdens de coronacrisis echt alleen kunt gebruiken voor noodzakelijk vervoer. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan het ziekenhuis of huisarts.

Vroeg boeken

Sinds de avondklok rijdt de Regiotaxi ‘s avonds minder ritten. Er mogen ook minder mensen mee. Het kan dus gebeuren dat u een rit wilt boeken en er niet meteen een plek is. Boek daarom uw rit zo lang mogelijk van tevoren. Liever 24 uur van tevoren, dan 1 uur vooraf. Dan heeft u meer kans dat de Regiotaxi uw rit uit kan voeren. U kunt natuurlijk ook iemand uit uw omgeving vragen om u ergens naartoe te brengen.

Veilig reizen

NOOT, de vervoerder van Regiotaxi, en uw gemeente vinden het vervelend dat er minder plaatsen beschikbaar zijn in de Regiotaxi. Dit is echter het gevolg van het nieuwe vervoersprotocol van de Rijksoverheid en stevige coronamaatregelen. NOOT doet haar uiterste best om u zo goed en veilig mogelijk met de Regiotaxi naar uw plaats van bestemming te brengen.

Onderwerp(en): Regiotaxi