Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Sociaal contact

Sociale contacten zijn belangrijk voor ons geluk en onze gezondheid. Meestal hebben we die dichtbij in de vorm van familie, buren, kennissen of vrienden. Soms wordt de kring aan contacten kleiner. Of gebeurt er iets waardoor u moeilijk in contact kunt blijven met anderen. Kunt u dan toch nog meedoen? Natuurlijk!

Wijkactiviteiten

In iedere wijk of buurt is altijd van alles te doen. Sportverenigingen, een school, de kerk of een buurthuis organiseren vaak activiteiten voor buurtbewoners. Niet iedereen weet of kan de weg daar naartoe zelf vinden. Het wijkteam in uw gemeente helpt u graag op weg.

Erop uit

Misschien voelt u zich wel eens eenzaam. Of heeft u hulp nodig bij het ondernemen van een activiteit in uw stad. U kunt dan aankloppen bij de Oproepcentrale of een andere vrijwilligersorganisatie, zoals NL voor elkaar. Zij denken met u mee. Misschien kunnen zij u in contact brengen met een vrijwilliger die u kan helpen. Iemand die dezelfde hobby heeft als u bijvoorbeeld, of iemand die van wandelen houdt. Iemand die uw rolstoel kan duwen om er samen even uit te gaan. U kunt natuurlijk ook overwegen om zelf vrijwilliger te worden!

U kunt ook terecht bij de Nationale Vereniging de Zonnebloem. De Zonnebloem organiseert uitstapjes, maakt vakanties mogelijk en regelt goede zorg onderweg.

Ontmoetingsplek

Er zijn meer mensen op zoek naar contact. Seniorenwelzijn organiseert wekelijks een visiteclub. Dat is een ontmoetingsplek voor een kleine groep mensen vanaf 55 jaar. Zij komen samen voor een kopje koffie, dagactiviteiten en een gezellig praatje. U kunt er samen met anderen wat tijd doorbrengen. De visiteclub vindt op vaste dag in de week plaats. 

U bent ook van harte welkom als u zich niet op uw gemak voelt in een groep. Misschien laat uw geheugen u wel eens in de steek. Of heeft u een andere reden waarom u liever minder mensen om u heen heeft. In dat geval kunt u zich opgeven voor de visiteclub plus bij Seniorenwelzijn.

Fief

Gaat u er liever zelf op uit? Houd dan de activiteitenkalender van Fief in de gaten. Hierop vindt u activiteiten in uw eigen regio.

Adviesgesprek

Misschien komt u er ondanks onze tips zelf niet uit. Als u graag uw persoonlijke situatie wilt bespreken met een van onze consulenten, dan kunt u een adviesgesprek aanvragen.

Nieuws

Langer thuis wonen, ook voor mensen met dementie

Vlaardingen kent dé ontmoetingsplek voor mensen met beginnende dementie: Odensehuis De Bovenkamer in het gebouw van de Windwijzer.

Klup: ontmoet nieuwe mensen en ga samen op pad

“En dan overlijdt je man én begint de coronacrisis. Wat er dan over je heen komt…”, zegt Gieneke op www.kluppen.nl. Als proef zet ...

Daten met een beperking "Ik verlang ook naar een maatje"

Daten, spannend. Nog eens extra als je een beperking hebt. Erwin Oudshoorn (34) weet er alles van. Door zijn aandoening ziet hij...

Scootmobieltour 'Rollend erop uit in historisch Maassluis'

Op vrijdag 8 oktober organiseert Rogplus een scootmobieltour door het historische centrum van Maassluis, tijdens de Week van de...

10 tips tegen eenzaamheid

Vaak is het advies bij eenzaamheid: kom meer onder de mensen. Ga bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen of daten. Goedbedoeld, maar...