Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Nieuws

Klup: ontmoet nieuwe mensen en ga samen op pad

maandag 14 november 2022
Wie woont er bij u in de buurt met dezelfde interesses?

“En dan overlijdt je man én begint de coronacrisis. Wat er dan over je heen komt…”, zegt Gieneke op www.kluppen.nl. Als proef zet ze een activiteit in de Klup-app: wandelen op Koningsdag. Die zit meteen vol en vindt ze heel leuk. “Toen ben ik tuinconcerten en muzieksessies gaan organiseren. Je ontmoet nieuwe mensen en dat is eigenlijk heel geinig.”

Lees hieronder verder

Gieneke heeft een grote vriendenkring, maar dat blijkt toch niet genoeg. “Ik heb geen kinderen en wil ook niet elke keer dezelfde vriendinnen vragen om wat te ondernemen. En met kerst en oud en nieuw is het bij hen toch vaak ‘familie eerst’. Door Klup besefte ik: hé, ik ben niet de enige.”

Wat is Klup? 

Klup is een app voor na je vijftigste. Voor wie het gezelliger vindt om samen op pad te gaan. Via de app meld je je aan voor activiteiten in de buurt. Zo ontmoet je makkelijk nieuwe mensen met dezelfde interesses. Van samen wandelen, fietsen en tennissen tot kookworkshops, culturele activiteiten en reizen. Het draait daarbij om vriendschap, niet om liefde, al kan dat natuurlijk wel ontstaan.

''Best spannend, maar het komt goed''

Ik schrok ervan 

Als Walter zich inschrijft bij Klup, krijgt hij de volgende dag al een uitnodiging om met een groepje uit eten te gaan. “Ik schrok ervan”, vertelt hij op de website. “Ik kreeg tien jaar terug een burn-out en heb soms nog last van faalangst en paniekaanvallen. Dus ik stap niet zo makkelijk op nieuwe mensen en situaties af.” Toch doet hij in drie jaar tijd meer dan driehonderd leuke dingen met Klup.

Weer een mooie dag 

Veel daarvan organiseert hij zelf. “Als organisator voel ik me geliefd en doe ik ertoe.” Vooraf vindt hij het nog steeds best spannend. “Zo zit ik nu eenmaal in elkaar.” Maar hij weet dat het goedkomt. “Zodra ik andere kluppers zie en spreek, zet ik de knop om en ga ik ervoor. Om daarna opgelucht vast te stellen dat het me weer is gelukt. Er met een stel mensen een mooie dag of een paar leuke uurtjes van maken.”

Klup uitproberen? 

Download de Klup-app op  www.kluppen.nl/download en schrijf u in. De eerste twee activiteiten krijgt u cadeau. Als het bevalt, abonneert u zich vanaf € 4,99 per maand.

 

Rogplus magazine september 2022