Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Nieuws

Argos Mobiel: deze vrijwilligers rijden u graag van A naar B

dinsdag 15 november 2022
*

“Voor sommige mensen is tweehonderd meter lopen al te ver. Maar daar rijdt een gewone taxi niet voor”, zegt Belinda Koch, vrijwilligerscoördinator bij Argos. Argos Zorggroep doet dat wel. Naar de markt of huisarts, ergens koffiedrinken… Ruim zestig vrijwillige chauffeurs rijden u van deur tot deur in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Van tweehonderd meter tot zes kilometer.

Lees hieronder verder

Zo blij mee!

“Rogplus tipte me Argos Mobiel. Ik ben er zo blij mee! De planner boekt m’n ritten naar de fysiotherapeut al ruim een maand van tevoren in. Daar heb ik dus geen zorgen over. Toen een afspraak met de fysio niet doorging, belde ik of ik ook naar het winkelcentrum mocht. Ze zeiden: ‘Mevrouw, al wilt u ergens op een pleintje gaan zitten, het maakt ons niet uit. Als u wat leuks gaat doen, is onze dag weer goed.’ Hoe leuk is dat?”

Voor iedereen

“Je hebt geen medisch bewijs nodig”, legt Belinda uit. “Iedereen kan Argos Mobiel bellen.” We vragen alleen een naam en adres. Nooit waarom je Argos Mobiel gebruikt. We gaan uit van het goede van de mens.”

Bijdrage aan de maatschappij

“Een consulente van Rogplus wees me op de website www.klikvrijwilligers.nl. Zo kwam ik bij Argos Mobiel terecht. Ik doe dit werk met veel plezier. Elke dag is anders. Zo moest ik eens een mevrouw snel naar huis brengen omdat ze niet goed werd en haar alarm nodig had. Een ander was gevallen tijdens een wandeling en bracht ik naar de Eerste Hulp. Ik kan weer invulling geven aan mijn dagen en een bijdrage leveren aan de maatschappij. Dat geeft me enorm veel voldoening.”

Dankbaar initiatief

“Mensen zijn ontzettend dankbaar voor dit initiatief”, ervaart planner Roma Gerlach elke keer weer. “En vaste klanten leer ik steeds beter kennen. Even een praatje maken, dat waarderen ze enorm. Dat maakt mijn werk compleet. Het is vaak wel een uitdaging om de planning rond te krijgen. Maar als het is gelukt om iedereen tevreden naar z’n bestemming te brengen, ben ik voldaan.”

 

Rogplus magazine september 2022
Onderwerp(en): Regiotaxi, Rogplus Magazine