Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

ievo (regiotaxi)

rit boeken

Ievo vervoert mensen die moeilijk of niet zelfstandig kunnen reizen van deur tot deur. Vanaf uw woonadres in Maassluis, Vlaardingen of Schiedam kunt u maximaal 5 zones reizen. Reizen met ievo is vanuit de Wmo geregeld. Hierdoor betaalt u minder voor een ievo-rit, dan voor een rit met een gewone taxi.

Ievo staat voor ‘iedereen vertrouwd onderweg’ en helpt u zelfstandig(er) te reizen. Ievo is lekker kort en makkelijk te onthouden. Het is misschien even wennen voor de Regiotaxi reizigers, maar voordat u het weet gaat u vertrouwd op pad met ievo.

Rit boeken met ievo

U kunt uw rit online boeken op de boekingspagina of in de ievo-app: Munckhof Regiotaxi. Liever bellen? Boek dan uw rit bij de vervoerscentrale op telefoonnummer 0900 899 88 10.

Download de gratis app

 Google Play Store

Android – Google Play

 App Store

Apple – App Store

Inloggen 

Als u voor de eerste keer inlogt, vul dan uw pasnummer in bij 'gebruikersnaam'. Klik dan op 'wachtwoord vergeten'. Als uw e-mailadres bekend is bij de vervoerscentrale, dan krijgt u een e-mail met een wachtwoord waarmee u kunt inloggen. Dit kunt u daarna veranderen als u dat wilt. Hierna kunt u inloggen met uw pasnummer en wachtwoord.

Als u geen e-mail ontvangt, dan is uw e-mailadres niet bekend bij de vervoerscentrale. Bel de vervoerscentrale om uw e-mail adres door te geven. U kunt daarna bovenstaande stappen herhalen.

In de app hoeft u niet te kiezen voor een regio. Als u bent ingelogd, komt u in de juiste omgeving terecht.

Reisadvies van ievo 

Bij het boeken van uw rit aan de telefoon, kunt u reisadvies krijgen over verschillende soorten vervoer en uw route. Hiermee willen we u helpen zelfstandiger te reizen, bijvoorbeeld met het openbaar vervoer of uw scootmobiel. U kunt ook het advies krijgen om een andere vervoerder te kiezen, bijvoorbeeld van een vrijwilligerstaxi. U hoeft het reisadvies niet op te volgen: u kiest zelf hoe u het liefste wilt reizen.

Ievo-vervoerspas

Als u nog een Regiotaxi-vervoerspas heeft, kunt u daarmee reizen totdat u een nieuwe ievo-vervoerspas ontvangt. Hier hoeft u niets voor te doen. Als nieuwe ievo-reiziger ontvangt u ook vanzelf een ievo-vervoerspas.

Wat zijn de rijtijden?

Ievo rijdt iedere dag van 07.00 tot 00.00 uur. De chauffeur kan 15 minuten voor of na het afgesproken tijdstip aankomen. De chauffeur belt u vijf minuten voor aankomst als dat met u is afgesproken.

Op 31 december wordt de laatste rit uitgevoerd om 20.00 uur.

Reizen buiten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam

Als u buiten de regio wilt reizen, dan kunt u dat zelf regelen. Bijvoorbeeld met de taxi van Valys, waarmee u buiten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam kunt reizen. Dat kan als u meer dan 5 zones van het openbaar vervoer aflegt vanaf uw woonadres. U mag gratis een begeleider meenemen. Ook kunnen maximaal twee reisgenoten mee voor hetzelfde bedrag van € 0,22 per kilometer. Meer informatie vindt u op www.valys.nl of bel naar 0900 – 9630. 

Niet tevreden?

Bent u niet tevreden met ievo? Geef het dan vooral aan ons door. Zo kunnen we onze service beter maken. Een klacht indienen kan tot maximaal 14 dagen nadat de situatie heeft plaatsgevonden. 

In het klachtenformulier vragen we om een rit-datum. Als uw klacht niet over een rit gaat, voert u de datum van het indienen van uw klacht in.

klachtenformulier

Komt u er niet uit met het formulier? Bel dan naar het servicebureau op telefoonnummer 077 397 88 36. 

Adviesgesprek

Kunt u door een beperking niet of alleen voor een klein deel zelfstandig reizen? Vraag dan een adviesgesprek aan met een Rogplus consulent. 

Nieuwsberichten

Regiotaxi Waterweg is nu ievo

Sinds 1 augustus gaan reizigers vertrouwd onderweg met ievo: een samenwerking tussen vervoerscentrale Munckhof en de vervoerders...

Regiotaxi Waterweg wordt 'ievo'

Vanaf 1 augustus 2023 reist u met ievo. U boekt uw ievo-rit bij Munckhof. Trevvel en Willemsen de Koning voeren de rit uit namens ...

Argos Mobiel: deze vrijwilligers rijden u graag van A naar B

“Voor sommige mensen is tweehonderd meter lopen al te ver. Maar daar rijdt een gewone taxi niet voor”, zegt Belinda Koch,...

Chauffeurs tekort regiotaxi: boek op tijd

Door een tekort aan chauffeurs zijn er minder ritten beschikbaar. Wij adviseren u daarom het volgende te doen, zodat u (op tijd)...

Fotoverslag: reizen met de regiotaxi

Kunt u door ziekte of een beperking niet meer reizen met het openbaar vervoer? En zijn er geen anderen met wie u kunt meerijden?...

Veel gestelde vragen over de regiotaxi

Waarom kan ik soms geen rit boeken? Door corona mochten er van de overheid minder reizigers tegelijk in een taxi. Ook reisden...

Regiotaxi nodig? Boek vooruit (of blijf thuis)

Voor vervoer met de Regiotaxi volgen wij het beleid van de Rijksoverheid: blijf zoveel mogelijk thuis. Vervoer met de Regiotaxi...