Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Kwaliteitsmedewerker jeugdhulp

Rogplus is een uitvoeringsorganisatie van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam (hierna MVS-gemeenten), die taken uitvoert voor de Jeugdwet en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Vanaf 2023 wordt Rogplus verantwoordelijk voor het contractmanagement van de integrale opdracht Jeugdhulp binnen het MVS Jeugdmodel. Het consortium Mevis - een samenwerkingsverband bestaande uit Timon, MEE Rotterdam Rijnmond, Yulius, ASVZ en Prokino Zorg – is gecontracteerd om uitvoering te gaan geven aan de Jeugdhulp binnen de MVS-gemeenten. Rogplus gaat de kwaliteit en effectiviteit van de geboden Jeugdhulp monitoren middels kwaliteitsonderzoeken.

Om die onderzoeken te doen zoekt Rogplus jou! Alle jeugdigen een goede start en toekomst! Dat is wat de MVS-gemeenten ambiëren. Deel jij deze ambitie en durf jij deze uitdaging aan?

Rogplus gaat een team Kwaliteit Jeugdhulp oprichten waarin je samen met twee collega’s de kwaliteit en effectiviteit van de geboden Jeugdhulp gaat monitoren. Rogplus is op zoek naar drie Kwaliteitsmedewerkers.

Wat gaat dit team doen?

 • Je controleert steekproefsgewijs of de ingezette ondersteuning nog passend is bij de hulpvraag en of de kwaliteit van geleverde ondersteuning voldoet aan de eisen;
 • Je bent verantwoordelijk voor de gehele cyclus van het onderzoek: van het formuleren van de doelstellingen tot en met het schrijven van het onderzoeksrapport;
 • Je rapporteert de conclusies en aanbevelingen van de uitgevoerde onderzoeken aan Directie en Programmamanagers Jeugdhulp van Rogplus;
 • Je signaleert op basis van de uitkomsten van de uitgevoerde onderzoeken knelpunten en kansen in de werkwijze en/of dienstverlening van samenwerkingspartners in het MVS Jeugdmodel;
 • Je signaleert op basis van de uitkomsten van de uitgevoerde onderzoeken trends en ontwikkelingen;
 • Je gaat - soms samen met een andere organisatie - op huisbezoek om de dagelijkse praktijk te beoordelen; 
 • Je legt contacten en onderhoudt deze binnen de netwerken van het MVS Jeugdmodel;
 • Je vertegenwoordigt Rogplus in overleggen met onze samenwerkingspartners in het MVS Jeugdmodel;
 • Ontdek je iets wat beter kan? Bijvoorbeeld bij een client, bij de aanbieder of binnen het eigen team? Dan kom je in actie en koppel je dit terug aan de teamleider of manager van de afdeling.
 • Tot slot werk je mee aan de uitvoering en actualisatie van ons beleid en onze eigen organisatie.

Wat wordt er van je verwacht?

Jij maakt maatschappelijk het verschil. Als kwaliteitsmedewerker heb je te maken met allerlei mensen die vanuit verschillende achtergronden vragen aan je stellen. Daarom is het handig als jij analytisch vermogen hebt, zodat je bijvoorbeeld een probleemanalyse kunt maken tijdens een gesprek met een client. Je weet hoe je jouw kennis en kunde kunt inzetten bij het verhelderen van vragen en wensen. Door verschillende gesprekstechnieken te gebruiken, kom je samen tot een resultaatgerichte oplossing (individueel maatwerk). Je kunt dit proces verwerken in onze systemen.

Verder heb je uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent zelfsturend, initiatiefrijk, kwaliteitsgericht en je kunt innovatief denken en handelen. Je vindt het leuk om zowel zelfstandig als in teamverband te werken. Ook blijf je met plezier op de hoogte van de ontwikkelingen in ons vakgebied.

Functie-eisen

 • Je hebt ervaring binnen de Jeugdhulp en het sociaal domein;
 • Je hebt ervaring en affiniteit met de verschillende doelgroepen binnen de Jeugdhulp;
 • Je hebt ervaring met het doen van kwaliteitsonderzoeken;
 • Je beschikt over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden;
 • Je beschikt over een sociale antenne, toont openheid, interesse en respect in standpunten die afwijken van de eigen mening;
 • Je onderbouwt een eindoordeel of conclusie met relevante en logische argumenten vanuit meerdere invalshoeken;
 • Je hebt een relevant Hbo-diploma, bijvoorbeeld maatschappelijk werk of SPW / Social Work.

Rogplus biedt jou!

Kom jij werken voor Rogplus als Kwaliteitsmedewerker Jeugdhulp? Dan biedt Rogplus jou een uitdagende functie voor 32 tot 36 uur. Je krijgt een goed salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring maximaal € 5.021 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast kent Rogplus goede secundaire voorwaarden, zoals een individueel keuzebudget van 17,05% en de mogelijkheid om financieel door te groeien naar de uitloopschaal.

Rogplus is aangesloten bij de CAO SGO en heeft een modern kantoor in Maassluis. Hybride werken – deels op kantoor en deels thuis – is gebruikelijk bij Rogplus, maar als je altijd op kantoor wilt werken is dat geen probleem.

Interesse?

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Miranda van den Akker, teamleider Bedrijfsvoering, telefoonnummer 06-36 45 25 87.

Heb je belangstelling voor de functie, dan kun je tot 30 september 2022 a.s. een gemotiveerde reactie voorzien van je CV sturen aan Francis van Emst, senior P&O-medewerker (personeel@rogplus.nl) o.v.v. vacature kwaliteitsmedewerker jeugdhulp.

De vacature is ook intern bij Rogplus uitgezet. Interne kandidaten gaan bij gelijke geschiktheid voor op externe kandidaten. Voordat je in dienst komt vragen we je om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

De selectiecommissie bestaat uit twee of drie medewerkers van Rogplus.

P.S. Benieuwd naar Rogplus? Kijk dan eens op onze website of lees een van de vele artikelen in ons magazine via Rogplus Magazine