Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Consulent Wmo

Een betekenisvol leven, waarbij zo lang mogelijk zelfstandig blijven voorop staat. Met die ambitie zetten we ons in voor de inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Zodat ze (weer) mee kunnen doen in de samenleving. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) maakt dit mogelijk. Vanuit de overtuiging van positieve gezondheid geven we ook advies over oplossingen buiten de Wmo. We werken nauw samen met de gemeentelijke wijkteams en andere organisaties binnen het sociaal domein.

Wat ga je doen?

Als consulent Wmo help je bewoners zelfstandig te blijven en (weer) mee te doen in de samenleving. Dat doe je met handige tips. Of met het regelen van zorg of een hulpmiddel vanuit de Wmo. Je helpt onze cliënten vitaal en zelfstandig te blijven of weer te worden.

  • In een persoonlijk adviesgesprek ga je op zoek naar de vraag achter deze vraag: waarmee kun je iemand weer eigen regie geven? Zijn er mogelijkheden binnen het eigen netwerk of het voorliggend veld? Als dat niet voldoende is, organiseer je een Wmo-voorziening. Het uitgangspunt is altijd dat je de eigen kracht, positieve gezondheid en zelfregie bij een cliënt versterkt.
  • Als consulent Wmo krijg je enkelvoudige en complexe aanvragen voor individuele maatwerkvoorzieningen of herindicaties. Op dit moment zoeken we vooral iemand die aan de slag kan gaan met vragen op het gebied van beschermd wonen, logeren / respijtzorg en individuele begeleiding.
  • Het is daarbij handig als je zelf een netwerk opzet en onderhoudt. Je vertegenwoordigt Rogplus ook in functionele overleggen met onze partners.
  • Op termijn neem je 1 tot 2 dagen deel aan een van de wijkteams. Samen met de andere collega’s binnen het wijkteam kom je tot een duidelijke vraagstelling. Soms ga je samen met een andere organisatie op huisbezoek, om de vraag van de client echt helder te krijgen.
  • Ontdek je iets wat beter kan? Bijvoorbeeld bij een client, zorgaanbieder of binnen het eigen team? Dan kom je in actie en koppel je dit terug aan de teamleider of manager van de afdeling.
  • Tot slot werk je mee aan de uitvoering en actualisatie van ons Wmo-beleid en onze eigen organisatie.

Jouw achtergrond

Je hebt een relevant HBO-diploma, bijvoorbeeld maatschappelijk werk of SPW / SPH / Social Work. Bij voorkeur heb je ervaring als Wmo consulent, of op het gebied van sociale dienstverlening en indicatiestelling. Je beschikt over kennis
van de Wmo, bij voorkeur ook ten aanzien van beschermd wonen binnen de Wmo, en hebt ervaring en gevoel bij het werken met verschillende doelgroepen binnen deze wet. Bijvoorbeeld met de GGZ of een wijkteam. 

Jij maakt maatschappelijk het verschil. Als Wmo consulent heb je te maken met allerlei mensen die vanuit verschillende achtergronden vragen aan je stellen. Daarom is het handig als jij analytisch vermogen hebt, zodat je een probleemanalyse kunt maken tijdens een gesprek met een client. Je weet hoe je jouw kennis en kunde kunt inzetten bij het verhelderen van vragen en wensen. Door verschillende gesprekstechnieken te gebruiken, kom je samen tot een resultaatgerichte oplossing (individueel maatwerk). Je kunt dit proces verwerken in onze systemen.

Verder heb je uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent zelfsturend, initiatiefrijk, kwaliteitsgericht en je kunt innovatief denken en handelen. Je stelt de client centraal. Je vindt het leuk om zowel
zelfstandig als in teamverband te werken. Ook blijf je met plezier op de hoogte van de ontwikkelingen in ons vakgebied.

Praktisch

Je bent 24 tot 36 uur per week beschikbaar. Je beschikt over een thuiswerkplek (conform ARBO regels) of kan deze eenvoudig creëren.

Wij vragen je voor indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen. De werkzaamheden vinden plaats op het centrale, moderne kantoor van Rogplus in Maassluis, waar ruim 95 medewerkers hun thuisbasis hebben. Voor de specialisatie van beschermd wonen heb je ongeveer 7 directe collega’s.

Wat je terugkrijgt

Wij bieden je een functie in een dynamische omgeving met een semi-gemeentelijk dienstverband van 1 jaar met een mogelijkheid tot verlenging. Afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring ontvang je een salaris van maximaal € 4.208,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief Individueel Keuzebudget (17,05%). Verder bieden wij je een prettige werkomgeving met enthousiaste en betrokken collega’s, fruit op het werk en een vitaliteits- en thuiswerkbudget.

Hoe solliciteren

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Susanna Kos, teamleider Uitvoering, via telefoonnummer 010-870 11 11.

Heb je belangstelling voor de functie, stuur dan voor 20 januari 2023 een motivatie en cv naar de afdeling P&O via personeel@rogplus.nl. Onderwerp: vacature Consulent Wmo.

De vacature wordt zowel intern als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid gaat de interne kandidaat voor.