Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Regiotaxi

Let op:

Alleen bij het dragen van een blauw-wit wegwerpmondkapje kunt u mee met de regiotaxi. Een stoffen (zelfgemaakt) mondkapje is niet voldoende.

Regiotaxi tijdens coronacrisis: boek vooruit (of blijf thuis)!

Tijdens de coronacrisis kunt u de regiotaxi echt alleen gebruiken voor noodzakelijk vervoer. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan het ziekenhuis of huisarts. Er mogen ook minder mensen mee. Het kan dus gebeuren dat er niet meteen een plek is voor u. Boek uw rit daarom zo lang mogelijk van te voren. 

Noot

Vervoerder Noot brengt ouderen en mensen met een beperking veilig en op tijd naar bijvoorbeeld dagbesteding of een zorginstelling. Natuurlijk wordt u ook weer thuis gebracht. Vanaf uw woonadres in Maassluis, Vlaardingen of Schiedam kunt u maximaal 5 zones van het openbaar vervoer reizen. Dat is heen en terug ongeveer 25 kilometer. 

Een Rogplus consulent bespreekt eerst uw situatie met u. Daarna besluit de consulent of een vervoerspas voor de regiotaxi de juiste oplossing voor u is. 

Contact

Wat mag ik meenemen in de regiotaxi?

U kunt uw rolstoel of scootmobiel meenemen. Uw handbagage mag ook gratis mee.

Uitzondering voor alleen reizen

Met individueel vervoer reist u alleen. Dit kan via de Wmo als u door medische redenen geen gebruik kunt maken van de regiotaxi. Vanaf € 50,- gemaakte reiskosten dient u een declarering in bij Rogplus. Een andere oplossing is een aanpassing van uw eigen vervoermiddel. Voor beide betaalt u een eigen bijdrage

Reizen buiten de regio

Dit kunt u zelf regelen. Met de taxi van Valys kunt u buiten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam reizen. Dat kan als u meer dan 5 zones van het openbaar vervoer aflegt vanaf uw woonadres. U mag gratis een begeleider meenemen. Ook kunnen maximaal twee reisgenoten mee voor hetzelfde tarief van € 0,20 per kilometer. 

Adviesgesprek

Vraag een adviesgesprek aan met een Rogplus consulent om samen een oplossing te vinden.

Nieuws

Regiotaxi nodig? Boek vooruit (of blijf thuis)

Voor vervoer met de Regiotaxi volgen wij het beleid van de Rijksoverheid: blijf zoveel mogelijk thuis. Vervoer met de Regiotaxi...

Zorgaanbieder vervoer

Ga naar de website van Noot

Noot

Noot is gespecialiseerd in het vervoeren van mensen met een mobiliteitsbeperking zoals gehandicapten en ouderen.

Link naar Willemsen de Koning

Willemsen-de Koning