Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Regiotaxi

Boek een rit online

Of lees hier op welke manieren u een rit kunt boeken

Noot

Vervoerder Noot brengt ouderen en mensen met een beperking veilig en op tijd naar bijvoorbeeld dagbesteding of een zorginstelling. Natuurlijk wordt u ook weer thuis gebracht. Vanaf uw woonadres in Maassluis, Vlaardingen of Schiedam kunt u maximaal 5 zones van het openbaar vervoer reizen. Dat is heen en terug ongeveer 25 kilometer. 

Coronamaatregelen

  • In een personenauto mogen 2 personen op de achterbank zitten.
  • In een taxi- of rolstoelbus mogen per bank of rij stoelen, 2 personen zitten. Tussen deze personen moet een ruimte van een lege zitplaats zijn.
  • In een taxi- en rolstoelbus mogen personen achter elkaar zitten.
  • De zitplek naast de chauffeur moet leeg blijven.
  • Als reiziger draagt u een medisch (blauw/wit) mondkapje. Een (zelfgemaakt) stoffen mondkapje is niet toegestaan.

Boek vooruit

Door de gevolgen van de coronacrisis is een rit op het tijdstip van uw keuze niet altijd mogelijk. Vooral niet op drukke momenten. Boek uw heen- en terugreis daarom zo lang mogelijk van te voren. Gebruik de regiotaxi alleen voor noodzakelijk vervoer. Bijvoorbeeld voor uw dagbesteding, een bezoek aan het ziekenhuis of de huisarts. Wij hopen dat u snel weer zoals vanouds op pad kunt!

Vraag en antwoord

De regiotaxi rijdt 7 dagen per week van 07.00 tot 00.00 uur. De regiotaxi kan 15 minuten voor of na de afgesproken tijd bij u zijn. U wordt 5 minuten voor aankomst gebeld. 

 

Met een vervoerpas voor de regiotaxi betaalt u evenveel als voor het openbaar vervoer. De gemaakte kosten worden via een automatische incasso van uw rekening afgeschreven. Hiervoor moet u een machtigingsformulier van vervoerder Noot invullen. Iedere maand ontvangt u een overzicht van de gemaakte reiskosten. U kunt ook pinnen bij de chauffeur of gebruikmaken van de vooruitbetaalservice.

U betaalt geen eigen bijdrage, maar onderstaande prijzen.

Bestemming binnen Maassluis, Vlaardingen en Schiedam

Opstaptarief
€ 0,98
Kilometertarief
€ 0,15
Minimumtarief per rit
€ 1,30

Bestemming buiten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam

Opstaptarief
€ 0,98
Kilometertarief
€ 0,30
Minimumtarief per rit
€ 1,80

Telefoonnummer
0900 899 8810 (lokaal tarief)

Website
Boekingspagina Noot

Regiotaxi app
App store
Playstore

Reserveer op tijd

Boek uw rit minimaal 1 uur van tevoren, maar liever langer. Boek ook alvast uw terugrit.

Bij medische noodzaak reist uw begeleider gratis mee met een begeleiderspas. Is er geen medische noodzaak, dan kan er één begeleider meereizen tegen hetzelfde tarief.

De regiotaxi is geen individueel vervoer. U reist meestal met meerdere mensen. Hierdoor kan de reistijd ook langer duren. 

U kunt uw rolstoel of scootmobiel meenemen. Uw handbagage mag ook gratis mee.

De 5 euro-pas kunt u zelf aanvragen bij Noot. U kunt dan gebruik maken van de regiotaxi, u betaalt alleen iets meer. Als u bijvoorbeeld 's avonds niet met het openbaar vervoer kunt reizen, kunt u met de 5 euro-pas door de regiotaxi naar uw afspraak gebracht worden.

Opstaptarief
€ 4,00
Kilometertarief
€ 2,00
Minimumtarief per rit 
€ 10,00

Uitzondering voor alleen reizen

Met individueel vervoer reist u alleen. Dit kan via de Wmo als u door medische redenen geen gebruik kunt maken van de regiotaxi. Vanaf € 50,- gemaakte reiskosten dient u een declarering in bij Rogplus. Een andere oplossing is een aanpassing van uw eigen vervoermiddel. Voor beide betaalt u een eigen bijdrage

Reizen buiten de regio

Dit kunt u zelf regelen. Met de taxi van Valys kunt u buiten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam reizen. Dat kan als u meer dan 5 zones van het openbaar vervoer aflegt vanaf uw woonadres. U mag gratis een begeleider meenemen. Ook kunnen maximaal twee reisgenoten mee voor hetzelfde tarief van € 0,20 per kilometer. 

Adviesgesprek

Vraag een adviesgesprek aan met een Rogplus consulent om samen een oplossing te vinden als u problemen heeft met vervoer naar uw afspraken.

Nieuws

Zorgaanbieder vervoer

Ga naar de website van Noot

Noot

Noot is gespecialiseerd in het vervoeren van mensen met een mobiliteitsbeperking zoals gehandicapten en ouderen.