Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Huishoudelijke hulp

U kunt huishoudelijke hulp krijgen wanneer u dit zelf niet meer kunt en er ook niemand in uw eigen omgeving is om u hierbij te helpen. Het gaat hierbij om taken als stofzuigen, dweilen en schoonmaken van de meest gebruikte ruimtes in uw woning. Deze hulp noemen wij Schoon Huis.

Alleen noodzakelijk

Het is dus geen grote schoonmaak, maar alleen noodzakelijke dingen die gedaan moeten worden om uw woning schoon en leefbaar te houden. Hoeveel uur huishoudelijke hulp u ontvangt bepaalt uw zorgaanbieder. Met een maximum van 105 uur per jaar.

Wat als ik vind dat ik niet genoeg hulp krijg in het huishouden?

Bespreekt dit eerst met uw zorgaanbieder. Krijgt u al maximale hulp van 105 uur per jaar waardoor uw zorgaanbieder niet meer hulp kan leveren? Vraag dan familie, vrienden en kennissen of ze u af en toe kunnen helpen. Lees onze huishoudelijke tips om het uzelf makkelijker te maken. Of schakel particuliere hulp in.  

Als u ernstige beperkingen heeft waardoor maximaal 105 uur per jaar niet voldoende is, dan komt u misschien in aanmerking voor maatwerk in de huishoudelijke ondersteuning. In dit geval neemt u contact op met Rogplus. 

Nieuws

Afschaffing AAV Schoon Huis

De regeling om zelf extra huishoudelijke hulp in te kunnen kopen, via de ‘aanvullende algemene voorziening Schoon Huis’ (voorheen ...

Er is een fout opgetreden.
(Other)Module was not found. Check your Switch Template config. See log for more info.

Alias: www.rogplus.nl
Tab: 73 - https://www.rogplus.nl/informatie-voor-clienten/wmo/huishoudelijke-hulp
Module: 561
Called from https://www.rogplus.nl/Default.aspx?TabId=73&id=86&language=nl-NL Referred by -unknown- Via IP 18.208.132.74

Adviesgesprek

Vraag een adviesgesprek aan met een Rogplus-consulent om samen een oplossing te vinden.