Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Huishoudelijke hulp

U kunt huishoudelijke hulp krijgen wanneer u dit zelf niet meer kunt en er ook niemand in uw eigen omgeving is om u hierbij te helpen. Het gaat hierbij om taken als stofzuigen, dweilen en schoonmaken van de meest gebruikte ruimtes in uw woning. Deze hulp noemen wij Schoon Huis.

Het is geen grote schoonmaak, alleen noodzakelijke dingen worden gedaan om uw woning schoon en leefbaar te houden. Hoeveel uur huishoudelijke hulp u ontvangt bepaalt uw zorgaanbieder. Met een maximum van 105 uur per jaar.

Wachtlijsten

Als nieuwe cliënt is de kans groot dat u op een wachtlijst komt te staan bij een zorgaanbieder. Dit betekent dat u niet gelijk hulp in het huishouden kunt krijgen. Dit komt doordat er steeds meer ouderen zijn die huishoudelijke hulp nodig hebben, en er te weinig werknemers zijn die de hulp kunnen geven. Lees hier verder.

Is mijn partner of huisgenoot verplicht om te helpen?

Is uw partner of huisgenoot 18 jaar of ouder en heeft hij of zij geen lichamelijke beperking? Dan wordt verwacht dat zij alle huishoudelijke taken op zich nemen en u ondersteuning bieden. In dat geval komt u niet in aanmerking voor huishoudelijke hulp via de Wmo.

Van huisgenoten van 12 tot en met 17 jaar wordt verwacht dat zij licht huishoudelijk werk doen, zoals opruimen en afwassen.

Adviesgesprek

Vraag een adviesgesprek aan met een Rogplus-consulent om samen een oplossing te vinden.

Nieuws

Wacht u op huishoudelijke hulp? Ontdek waarom, hoelang, en wat te doen

Heeft u voor het eerst hulp nodig om uw huis schoon te maken? Dan komt u vaak op een wachtlijst. Waarom dat zo is? Hoelang u moet ...

M'n moeder bloeit op bij de dagbesteding

Van een actieve vrouw naar iemand die hulp nodig heeft. Met vijf kinderen is er altijd wel iemand die klaarstaat voor Yurdagul...

Zorgaanbieders huishoudelijke hulp

Bezoek de website van Aafje

Aafje

U wilt uw eigen leven leiden, op een manier die bij u past en in uw eigen omgeving. Mogelijk heeft u hierbij anderen nodig. Aafje is graag die ander.

Bezoek de website van Axxicom

Axxicom

Wij zorgen dat klanten veilig en gezond hun zelfstandigheid behouden en of bevorderen met de ondersteuning op maat.

Link naar website van Frankeland

Frankeland

We werken met kleine, vaste teams. Onze medewerkers zijn vakkundig, betrouwbaar en ondersteunen u graag in uw thuissituatie.

Ga naar de website van Thuiszorg Inis

Thuiszorg Inis

Thuiszorg INIS neemt graag het zorgstokje over. Wij hebben plezier in ons werk en bouwen een persoonlijke band met u op.

Ga naar de website van Tzorg

Tzorg

Wij maken het aangenaam voor mensen in hun eigen huis, in hun eigen buurt. Met persoonlijke aandacht en een glimlach.