Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Huishoudelijke hulp

U kunt huishoudelijke hulp krijgen wanneer u dit zelf niet meer kunt en er ook niemand in uw eigen omgeving is om u hierbij te helpen. Het gaat hierbij om taken als stofzuigen, dweilen en schoonmaken van de meest gebruikte ruimtes in uw woning. Deze hulp noemen wij Schoon Huis.

Alleen noodzakelijk

Het is dus geen grote schoonmaak, maar alleen noodzakelijke dingen die gedaan moeten worden om uw woning schoon en leefbaar te houden. Hoeveel uur huishoudelijke hulp u ontvangt bepaalt uw zorgaanbieder. Met een maximum van 105 uur per jaar.

Is mijn partner of huisgenoot verplicht om te helpen?

Is uw partner of huisgenoot 18 jaar of ouder en heeft hij of zij geen lichamelijke beperking? Dan wordt verwacht dat zij alle huishoudelijke taken op zich nemen en u ondersteuning bieden. In dat geval komt u niet in aanmerking voor huishoudelijke hulp via de Wmo.

Van huisgenoten van 12 tot en met 17 jaar wordt verwacht dat zij licht huishoudelijk werk doen, zoals opruimen en afwassen.

Nieuws

Afschaffing AAV Schoon Huis

De regeling om zelf extra huishoudelijke hulp in te kunnen kopen, via de ‘aanvullende algemene voorziening Schoon Huis’ (voorheen ...

Er is een fout opgetreden.
(Other)Module was not found. Check your Switch Template config. See log for more info.

Alias: www.rogplus.nl
Tab: 73 - https://www.rogplus.nl/informatie-voor-clienten/wmo/huishoudelijke-hulp
Module: 561
Called from https://www.rogplus.nl/Default.aspx?TabId=73&id=85&language=nl-NL Referred by -unknown- Via IP 18.208.132.74

Adviesgesprek

Vraag een adviesgesprek aan met een Rogplus-consulent om samen een oplossing te vinden.