Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Was- en strijkservice

Als u een laag inkomen heeft én huishoudelijke hulp via de Wmo krijgt, dan komt u in aanmerking voor de korting van de was- en-strijkservice. Iedere week haalt Wasserij Smeele bij u de was op. De dag en het tijdstip spreekt u van tevoren af. Met de medewerker die uw was ophaalt, spreekt u af wanneer uw schone was wordt terugbezorgd.

Kom ik in aanmerking voor de was- en strijkservice?

Dit hangt af van uw jaarinkomen. Bovendien kunt u hier alleen gebruik van maken als u huishoudelijke hulp via de Wmo krijgt. 

De bedragen hieronder zijn het bruto verzamelinkomen. Dat betekent: alle inkomsten die bekend zijn bij de Belastingdienst. Dus: uw loon, AOW en alle inkomsten uit vermogen. Ook inkomsten van volwassen huisgenoten worden daarbij opgeteld.

  • Alleenstaand, alleenstaande ouder met kind(eren) en jonger dan 65 jaar: maximaal € 23.898,-
  • Alleenstaand, alleenstaande ouder met kind(eren) en 65 jaar of ouder: maximaal € 23.683,-
  • Samenwonend en jonger dan 65 jaar: maximaal € 34.141,-
  • Samenwonend en 65 jaar of ouder: maximaal € 33.833,-

Als uw inkomen hoger is, kunt u geen gebruikmaken van de korting. Dan betaalt u het normale bedrag per kledingstuk en linnengoed. U kunt dan alsnog gebruik maken van de wasserij.

Aanvragen

  1. Vraag uw inkomensverklaring op bij de Belastingdienst (bellen of online met uw DigiD): het verzamelinkomen van uw huishouden van het laatste afgeronde belastingjaar.
  2. Bekijk in het inkomenstabel of uw verzamelinkomen onder de inkomensgrens ligt.
  3. Stuur het aanvraagformulier en uw inkomensverklaring naar Rogplus. 
  4. Binnen twee weken ontvangt u bericht of uw aanvraag is goedgekeurd. 

Adviesgesprek

Heeft u meer hulp of ondersteuning nodig? Vraag een adviesgesprek aan met een consulent van Rogplus om samen een oplossing te vinden.