Klik hier om naar de homepage te gaan

Was- en strijkservice

Als u een laag inkomen heeft én huishoudelijke hulp via de Wmo krijgt, dan komt u in aanmerking voor de korting van de was- en-strijkservice. Iedere week haalt Wasserij Smeele bij u de was op. De dag en het tijdstip spreekt u van tevoren af. Met de medewerker die uw was ophaalt, spreekt u af wanneer uw schone was wordt terugbezorgd.

Aanvragen

U kunt dit via de telefoon aanvragen. Een Rogplus medewerker bespreekt met u uw aanvraag. Binnen twee weken ontvangt u bericht of uw aanvraag is goedgekeurd. 

Kom ik in aanmerking voor de was- en strijkservice?

Dit hangt af van uw jaarinkomen. Bovendien kunt u hier alleen gebruik van maken als u huishoudelijke hulp via de Wmo krijgt. 

De bedragen hieronder zijn het bruto verzamelinkomen in 2020. Dat betekent: alle inkomsten die bekend zijn bij de Belastingdienst. Dus: uw loon, AOW en alle inkomsten uit vermogen. Ook inkomsten van volwassen huisgenoten worden daarbij opgeteld.

  • Alleenstaand, alleenstaande ouder met kind(eren) en jonger dan 65 jaar: maximaal € 22.258,-
  • Alleenstaand, alleenstaande ouder met kind(eren) en 65 jaar of ouder: maximaal € 19.791,-
  • Samenwonend en jonger dan 65 jaar: maximaal € 31.797,-
  • Samenwonend en 65 jaar of ouder: maximaal € 27.240,-

Als uw inkomen hoger is, kunt u geen gebruik maken van de korting. Dan betaalt u het normale bedrag per kledingstuk en linnengoed. U kunt dan alsnog gebruik maken van de wasserij.

Adviesgesprek

Vraag een adviesgesprek aan met een Rogplus-consulent om samen een oplossing te vinden.

Zorgaanbieders was-en strijkservice

Ga naar de website van Wasserij Smeele

Wasserij Smeele

Wasserij Smeele is gespecialiseerd in het verzorgen van persoonsgebonden wasgoed. Alles wat goed en netjes moet gebeuren, gebeurt bij ons.