Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Zelfstandig wonen

De meeste mensen willen zelfstandig blijven wonen. Logisch. Met een paar kleine aanpassingen kunt u vaak al veel ongemak voorkomen. Bijvoorbeeld met een hulpmiddel, aanpassing of voorziening in of rondom uw woning. Hieronder staan tips om u verder te helpen.

Keuken

  • Als lang staan u moeite kost, dan kan het lastig zijn om het eten te bereiden aan uw keukenblad. Doe dat dan aan uw eetkamertafel.

  • U kunt ook overwegen om zelf een plank of een extra stuk keukenblad op de juiste (zit)hoogte te plaatsen. U kunt dan makkelijker aanschuiven met uw rolstoel of rollator.   

  • Gebruik kant-en-klaar maaltijden of verse maaltijdbezorging, bijvoorbeeld via Apetito,  Foodconnect of Vers aan tafel.

  • Heeft u al nagedacht over de inrichting van uw keukenkastjes? Zet wat u vaak gebruikt binnen handbereik. Maak het uzelf gemakkelijk. Dat geldt natuurlijk ook voor andere kasten of ruimten in uw woning. 

Handige links

Op eigen wijze ouder worden met Fief

Kijk ook eens op Fief. Daar vindt u uitgebreide informatie over het langer thuis blijven wonen. Op Fief staan ook ervaringen van andere mensen. 

Adviesgesprek

Komt u er zelf niet uit? Vraag dan een adviesgesprek aan met een Rogplus-consulent om samen een oplossing te vinden.