Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Wmo consulent

Wij zijn per direct op zoek naar een Wmo consulent voor onze afdeling Uitvoering. 

Wat ga je doen?

 • Het zelfstandig afhandelen van:
  • meervoudige en complexe aanvragen voor individuele maatwerkvoorzieningen
  • herindicaties
  • overige acties in het kader van de Wmo
  • dit binnen de door het afdelingsmanagement gestelde normen en termijnen
  • Denk hierbij aan vervoersvoorzieningen, rolvoorzieningen, hulp bij het huishouden, woningaanpassingen, individuele begeleiding, dagbesteding en logeren.
 • Het voeren van een adviesgesprek met een hulpvrager of zijn/haar netwerk. De nadruk ligt op het stimuleren van de eigen mogelijkheden en de eigen kracht van de hulpvrager.
 • Het deelnemen in en onderdeel uitmaken van een wijkteam van de gemeente. Samenwerken bij casusbesprekingen, gezamenlijke huisbezoeken, cliëntcontacten en vraagverheldering.
 • Participeren in de ontwikkeling van uitvoeringsrichtlijnen en actualisatie van het huidige Wmo-beleid en de organisatie.
 • Het opzetten en onderhouden van een netwerk.
 • Het vertegenwoordigen van Rogplus in functionele overleggen met externe partijen.
 • Het signaleren en oplossen van eventuele knelpunten of misstanden bij de cliënt, zorgaanbieder/leverancier en binnen het eigen team.
 • Op een heldere manier terugkoppeling geven (rapportage) aan de teamleider en/of de manager van de afdeling.

Jouw achtergrond

Minimaal HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld een paramedische opleiding, HBO-V, maatschappelijk werk of SPV. Bij voorkeur enige ervaring op het gebied van sociale dienstverlening en indicatiestelling. Je beschikt over kennis van de Wet Maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en hebt ervaring en affiniteit met het werken met verschillende doelgroepen binnen deze wet. Eventuele kennis en ervaring op het gebied van de jeugdwet is een pre.

Je weet hoe je jouw kennis en kunde kunt inzetten bij het verhelderen van vragen en behoeften bij cliënten, het versterken van de eigen kracht en zelfregie van de hulpvrager en het stimuleren van verantwoordelijkheid en oplossingsgericht gedrag.

Je beschikt over een sterk analytisch vermogen, kunt probleemanalyses maken, bent in staat om verschillende gesprekstechnieken toe te passen en je levert resultaatgerichte oplossingen (individueel maatwerk). Je beschikt over ervaring met geautomatiseerde gegevensverwerking en processen. Verder heb je uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent tactvol en empathisch, flexibel en vindingrijk.

Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneren. Je bent zelfsturend, durft een richting te bepalen, werkt doelgericht en beschikt over voldoende mate van zelfkennis. Tenslotte ben je leergierig en blijf je actief op de hoogte van ontwikkelingen in het vakgebied.

Praktisch

Je bent 32 tot 36 uur per week beschikbaar. Je beschikt over een thuiswerkplek conform ARBO-regels of kan deze inrichten. En je bent in het bezit van een rijbewijs en auto. Wij vragen je voor indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen. De werkzaamheden vinden plaats op het centrale, moderne kantoor van Rogplus in Maassluis, waar ruim 95 medewerkers hun thuisbasis hebben. Daarnaast werk je in een van de 11 sociale wijkteams binnen Maassluis, Vlaardingen of Schiedam.

Wat je terugkrijgt

Wij bieden je een functie in een dynamische omgeving met een semi-gemeentelijk dienstverband van 1 jaar met een mogelijkheid tot verlenging. Afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring ontvang je een salaris van maximaal € 3.591,- bruto per maand (functieschaal 8) bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief Individueel Keuzebudget (17,05%).

Hoe solliciteren

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Marjoke van der Ham, teamleider Wmo, via telefoonnummer 010-870 11 11. Heb je belangstelling voor de functie, stuur dan voor 1 november 2021 een motivatie en cv naar afdeling Personeelszaken via personeel@rogplus.nl. Onderwerp: vacature Consulent Wmo. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

 

De vacature wordt zowel intern als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid gaat de interne kandidaat voor.