Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Teamleider Uitvoering

Wat ga je doen?

 • Het operationeel leiding geven aan de Wmo consulenten uit het team, waaronder ook de consulenten die werkzaam zijn in een wijkteam, waarin je o.a. verantwoordelijk bent voor de dagelijkse gang van zaken (zoals continuïteit), het ondersteunen en coachen van de consulenten op vaardigheden, kennis en projectmatig werken en het faciliteren van kennisontwikkeling en scholing van mensen.
 • Het operationeel leiding geven aan het team van medewerkers van de front- en backoffice van de afdeling Uitvoering.
 • Het coachen van de medewerkers uit beide teams naar een zo hoog mogelijk niveau van taakvolwassenheid en het creëren van een open en plezierig werkklimaat.
 • Het monitoren van het functioneren van de medewerkers en de wijze waarop werkvoorraad en doorlooptijden bijgehouden en op peil gehouden worden. Hierover ook gesprekken voeren met de individuele medewerkers van het team.
 • Het voeren van jaargesprekken, beoordelingsgesprekken en individuele voortgangsgesprekken met medewerkers uit het team.
 • Het adviseren van de manager Uitvoering over personele aangelegenheden, de samenwerking met de wijkteams en eventuele structurele knelpunten in de dagelijkse praktijk (werkvoorraad etc.).
 • Het verantwoordelijk zijn voor het contact en de samenwerking op uitvoerend niveau met de teamleiders van de wijkteams.
 • Het voorbereiden en realiseren van het tactisch beleid, waarbij je samen met de manager Uitvoering kwartaalplannen opstelt en het jaarplan voor de afdeling.
 • Het coördineren, signaleren en analyseren van ontwikkelingen in de uitvoering van het beleid en dit rapporteren aan de manager Uitvoering.
 • Het bijdragen aan de ontwikkeling, voorbereiding en uitvoering van het strategisch beleid van de afdeling.
 • Het leiden en meewerken aan projecten binnen Rogplus en het coachen van medewerkers in het projectmatig werken.

Jouw achtergrond

Jij hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau en een relevant HBO diploma is een vereiste. Je hebt kennis en ervaring op het gebied van leidinggeven. Je beschikt over kennis op het terrein van de Wet maatschappelijke ondersteuning en andere gebieden van het sociaal domein en sociale dienstverlening. Je hebt affiniteit en ervaring met het werken in een politieke en maatschappelijke omgeving. Ook ben je bekend met administratieve processen en geautomatiseerde gegevensverwerking.

Je beschikt o.a. over de volgende competenties: groepsgericht leidinggeven, zelfontwikkeling, projectmatig werken en organisatiesensitiviteit waarin je je bewust bent van wat er gaande is in de werkomgeving en over de muren van de eigen afdeling heen kunt kijken. Naast deze specifieke (functie)competenties beschik je ook over de organisatie brede competenties die vanuit onze kernwaarden zijn opgesteld: klantgericht, samenwerken en professioneel. Je bent zelfsturend, durft een richting te bepalen, werkt doelgericht en beschikt over voldoende mate van zelfkennis. Daarnaast ben je tactvol, empathisch, flexibel en vindingrijk. Je kunt zowel individueel (zelfstandig) als in teamverband goed functioneren. Tenslotte ben je leergierig en blijf je actief op de hoogte van ontwikkelingen in het vakgebied.

Praktisch

Je bent 32 tot 36 uur per week beschikbaar. Je beschikt over een thuiswerkplek (conform ARBO regels) of kan deze eenvoudig creëren.

Wij vragen je voor indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen. De werkzaamheden vinden plaats op het centrale, moderne kantoor van Rogplus in Maassluis, waar ruim 95 medewerkers hun thuisbasis hebben.

Wat je terugkrijgt

Wij bieden je een functie in een dynamische omgeving met een semi-gemeentelijk dienstverband van 1 jaar met een mogelijkheid tot verlenging. Afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring ontvang je een salaris van maximaal €5.372 ,- bruto per maand (functieschaal 11) bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief Individueel Keuzebudget (17,05%).

Hoe solliciteren

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Renske Kooiman, manager Uitvoering, via telefoonnummer 010-870 11 11.

Heb je belangstelling voor de functie, stuur dan voor 26 september 2022 een motivatie en cv naar de afdeling P&O via personeel@rogplus.nl. Onderwerp: vacature Teamleider Uitvoering.

De vacature wordt zowel intern als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid gaat de interne kandidaat voor.