Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Freelance/zzp consulent Wmo

28-36 uur per week | 3-4 maanden

Wat ga je doen?

Als consulent help je bewoners zelfstandig te blijven en (weer) mee te doen in de samenleving. Dat doe je met handige tips. Of met het regelen van zorg of een hulpmiddel vanuit de Wmo.

In een persoonlijk adviesgesprek ga je op zoek naar de vraag achter deze vraag: waarmee kun je iemand weer eigen regie geven? Zijn er mogelijkheden binnen het eigen netwerk of het voorliggend veld? Als dat niet voldoende is, organiseer je een Wmo maatwerkvoorziening. Het uitgangspunt is altijd dat je de eigen kracht en zelfregie bij een cliënt versterkt vanuit Positieve Gezondheid.

Als consulent Wmo behandel je enkelvoudige en complexe aanvragen voor individuele maatwerkvoorzieningen of herindicaties. Denk hierbij aan: vervoersvoorzieningen, rolvoorzieningen, hulp bij het huishouden, woningaanpassingen, individuele begeleiding en dagbesteding.

Je bent inzetbaar voor de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Onze wensenlijst

  • Een relevante HBO opleiding afgerond (zoals SPH, MWD, Psychologie, Pedagogiek of Ergotherapie);
  • Minimaal 2 jaar ervaring als Wmo Consulent bij een gemeente;
  • Allround kennis van Wmo maatwerkvoorzieningen;
  • Actuele kennis van de wet- en regelgeving op het gebied van WMO;

Als interim professional ben jij bij uitstek initiatiefrijk, zelfstandig en zelfkritisch. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Jij maakt maatschappelijk het verschil. Je beschikt over analytisch vermogen en weet je kennis en kunde in te zetten bij het verhelderen van vragen en wensen. Door verschillende gesprekstechnieken te gebruiken, kom je samen tot een resultaatgerichte oplossing (individueel maatwerk). Je kunt dit proces verwerken in onze systemen. Ook deel jij je ervaringen vanuit andere opdrachten en help je daarmee onze organisatie en de dienstverlening aan onze inwoners te verbeteren.

Solliciteren

We bieden een warme en professionele werkomgeving met betrokken collega's die de burger centraal stellen. Ben je benieuwd? Bel met Marjoke van der Ham, via telefoonnummer 010 870 11 11 en kom kennismaken.

Wil je graag meteen solliciteren? Fijn! Stuur een motivatie en cv naar personeel@rogplus.nl, met als onderwerp ‘vacature inhuur consulent Wmo’.

P.S. Benieuwd naar hoe een werkdag van een consulent eruit kan zien? Kijk mee met onze Jasper.