Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Nieuws

Zo vind je een nieuwe hobby

dinsdag 31 januari 2023
Fief

Herkenbaar? Je hebt een leuke hobby: heel gezond voor lichaam en geest. Maar dan krijg je een beperking, waardoor je ‘m niet meer kunt uitoefenen. Ontzettend vervelend. Én een kans om een nieuwe hobby te ontdekken. Op Fief.nl delen actieve vijftigplussers hun hobbytips, zoals deze. Ook eens uitproberen?

Lees hieronder verder

Zwemmen 

Anja: “Wandelen gaat nu niet door  rugproblemen. Maar mijn nicht, die  zwemles geeft, vertelde dat zwemmen  daar heel goed voor is. Dus stak ik  mijn licht op over wat dat voor mij kan  betekenen. Dat blijkt best veel: goed  voor je conditie, minder hart- en vaatziekten, betere  longen, sterkere rugspieren, minder blessures…  In elk zwembad is er een breed aanbod van  zwemactiviteiten, dus voor elk wat wils. Misschien  kom ik je er wel tegen, met of zonder badmuts.” 

Je fotoalbum digitaal maken 

Ruud: “Vaak staan je fotoalbums in een  kast te verstoffen. Ook neem je ze niet  makkelijk mee op visite. De oplossing is  om je foto’s digitaal te maken. Maar wel  op zo’n manier dat ze in het album blijven  zitten, want je wilt ze niet kapot maken.  Dat kan met de app Google Fotoscan. Daarmee scan je  je foto’s supersnel met je smartphone. Daarna maak je  er in Google-foto’s een nieuw album van. En dat laat je  vervolgens zien op je tablet, smartphone of computer.” 

Diamond painting 

Tanja: “Diamond painting is een  soort schilderen op nummer. Maar  dan met kleine, geslepen steentjes  die je op een canvas plakt. Op het  doek staat een afbeelding met vakjes  en symbolen. Die geven aan waar  je welke kleur plakt. Ook kun je je  eigen foto op een doek laten afdrukken. Zelf ben ik  bezig met een schilderij van m’n hondje. Veel werk,  maar langzaam zie ik ‘m verschijnen. Dat geeft  zoveel voldoening. Een bijzondere manier om een  herinnering vast te leggen.” 

''Veel werk, maar langzaam zie ik 'm verschijnen''

Rogplus magazine september 2022
Onderwerp(en): Rogplus Magazine, Tips