Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Nieuws

Woonplus: met voorrang verhuizen naar een seniorenwoning in De Buurttuin

dinsdag 10 januari 2023
Seniorenappartementen Buurttuin Schiedam

Bent u 55 jaar of ouder? Woont u in een grote woning van Woonplus Schiedam? Én is dit een zogenaamde ‘schaarse’ woning? Dan komt u in aanmerking voor de doorstroomregeling voor senioren. Met deze regeling kunt u mogelijk met voorrang verhuizen naar een seniorenwoning in De Buurttuin.

Lees hieronder verder

Tussen Beatrixpark en historisch stadscentrum

In januari levert Woonplus 37 nieuwe seniorenwoningen op in De Buurttuin. Van deze mooie appartementen stelt Woonplus er 17 beschikbaar voor doorstromers. De appartementen zijn 73m2 groot, tellen drie kamers en hebben een ruim balkon op het zuiden. Er is een gemeenschappelijke fietsenberging en uiteraard een lift. De appartementen zijn zeer energiezuinig. Met vloerverwarming in de winter en vloerkoeling in de zomer zijn de woningen heerlijk comfortabel. Op het dak liggen zonnepanelen.

Bijzonder: een scootmobielpool!

Bent u niet zo goed ter been? Dan kunt u gebruik maken van een zogenaamde scootmobielpool. U heeft hiervoor alleen een indicatie nodig. De scootmobielen in deze pool zijn eigendom van Rogplus. Heeft u een scootmobiel nodig? Dan kunt u er eentje lenen uit de pool. Dat is niet alleen duurzaam, het zorgt ook voor extra gemak. Zo hoeft u niet om te kijken naar het onderhoud: de scootmobiel staat opgeladen voor u klaar. Dit betekent wel dat er bij het appartementencomplex geen stallings- en oplaadruimte is voor een eigen scootmobiel.

Inkomenseisen

Woonplus stelt inkomenseisen bij de toewijzing. Bent u alleen? Dan mag uw inkomen liggen tussen de € 25.476 en € 48.625. Ben u met z’n tweeën? Dan is de ondergrens € 34.576.

Huurprijs

De kale huur is € 784,-. Boven op deze huur betaalt u een bedrag van circa € 195,00 aan service- en stookkosten. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en vermogen heeft u ook recht op huurtoeslag.

Interesse?

Op de website van Woonplus vindt u de brochure over de doorstroomregeling. In de brochure staat of u in aanmerking komt voor de regeling. Bij interesse kunt u bellen naar het Woonplus klantcontactcentrum en vragen naar de seniorenmakelaar. Het klantcontactcentrum is bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 11.00 uur via telefoonnummer 010 2045100.

 

Woonplus
Onderwerp(en): Tips