Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Nieuws

Vervoer; Onder de mensen blijven? Blijf rijden!

vrijdag 28 januari 2022

Zonder vervoer is het lastiger afspreken, sociale contacten onderhouden en leuke dingen doen. Mobiel zijn is dus belangrijk voor geluk. Maar wat als u niet kunt autorijden, fietsen of op de trein stappen? Soms kan Rogplus u helpen met oplossingen, maar u heeft ons niet altijd nodig. We zetten de mogelijkheden voor u op een rij.

Lees hieronder verder

Scootmobiel

Een luchtje scheppen, boodschap doen of koffie drinken? Vanaf € 1.500 of € 575 (opvouwbaar) rijdt u met een scootmobiel overal naartoe in de buurt. Het handige is dat u ermee op de stoep en het fietspad mag (als de stoep niet kan). 

Driewielfiets

Met een driewielfiets valt u niet om. Ook uw gewone fiets kan worden omgebouwd tot driewieler. Hij is er met en zonder trapondersteuning en u koopt ‘m vanaf € 600. 

Regiotaxi

Met taxibedrijf Noot rijdt u naar afspraken in de buurt tot zo’n 25 kilometer. Via Rogplus vraagt u voor vijf euro een pas aan bij Noot, zonder Wmo-indicatie. U boekt er taxiritten mee vanaf € 10 (€ 2 per kilometer, opstaptarief € 4). Bijvoorbeeld als u 's avonds niet met het openbaar vervoer kunt reizen. Heeft u een Wmo-indicatie voor de regiotaxi? Dan betaalt u hetzelfde als in het openbaar vervoer. 

Valys

Deze taxi brengt u van deur tot deur als u verder wilt dan 25 kilometer vanaf uw woonadres. U kunt ‘m ook combineren met de trein (ook mogelijk met begeleiding). U betaalt € 0,20 per kilometer. Hoeveel u elk jaar mag reizen, hangt af van uw situatie. Op de website van Valys leest u hoe u in aanmerking komt voor een Valys-pas.

Gesloten gehandicaptenvoertuig

Voor een Canta, Mini Cruiser City of ander gesloten gehandicaptenvoertuig heeft u geen rijbewijs nodig. Er is ook een Canta-inrijwagen die u bestuurt vanuit uw rolstoel. U mag ermee op de stoep, het fietspad en de rijbaan. De maximumsnelheid is 45 km per uur. Rogplus levert dit voertuig niet, maar u kunt ’m mogelijk zelf kopen. Vanaf € 12.250.

Brommobiel

Een brommobiel lijkt op een kleine auto, maar valt onder de bromfietsen. Hij mag 45 kilometer per uur. U heeft er een brommerrijbewijs voor nodig en mag ermee op de rijbaan (niet op de stoep of het fietspad). Er zijn verschillende brommobiels, zoals de MOVE CityCar, Chatenet en Aixam. Rogplus levert dit voertuig niet, maar u kunt ’m mogelijk zelf kopen. Vanaf € 8.000. 

Digitale snelweg

Ook door digitaal mobiel te blijven, blijft u met anderen in contact. Op internet vindt u (gratis) lessen en hulp, bijvoorbeeld hoe u videobelt of chat.  

Leasen of tweedehands

Scootmobielen, driewielfietsen en auto’s kunt u ook leasen of tweedehands kopen.

 

Komt u er zelf niet uit? Een Rogplus-consulent kan met u meedenken over oplossingen.  

tekst: Miriam Visser
Onderwerp(en): Rogplus Magazine, Tips