Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Nieuws

Verhuizen, soms moet het

zaterdag 6 augustus 2022
Kijk op www.fief.nl voor meer persoonlijke verhalen en (woon)tips om fief te blijven.

In 1988 kopen we een huis in de straat op de foto. Mijn man en ik werken in die tijd allebei parttime, dus verbouwen het zelf zo goedkoop mogelijk. Door de jaren heen gaan we steeds meer verdienen. En in fasen past het huis zich aan onze wensen aan. Maar dat blijft niet zo…

Lees hieronder verder

Lief en leed delen we er. Onze zoon groeit er op, slaat van hieruit zijn vleugels uit. Hij trekt – bij gebrek aan huisvesting – ook weer een korte periode bij ons in, samen met zijn partner. En we richten een babykamertje in voor ons kleinkind.

Bij het ouder worden blijkt het huis toch minder comfortabel te worden, zeker voor mij als astmapatiënt. Mijn jongere en zeer energieke echtgenoot neemt mij veel uit handen. Maar toch beginnen we uit te kijken naar een appartement. We willen het liefst zo dicht mogelijk bij of in het centrum blijven wonen, dat maakte de keuzes wat beperkter. Maar we kijken rustig rond, want we hebben de tijd.

Wil Hazewindus

Tenminste, dat denken wij. Tot mijn man door een hartinfarct zomaar uit ons leven wordt weggerukt. Overmand door verdriet worstel ik me door de eerste maanden heen. Ik sta ineens overal alleen voor.

"Huilend sta ik het onkruid uit te trekken"

Als ik op een gegeven moment huilend het onkruid sta uit te trekken, is het genoeg. Ik besluit om te gaan verhuizen en vind bijna direct een betaalbaar appartement. Dat ik ook nog eens onder de vraagprijs kan kopen, door goed onderhandelen van een lieve vriend.

Met het opruimen en uitzoeken van de spullen voor de verhuizing, ben ik bewust bezig met mijn rouw en afscheid. Een soms pijnlijke zaak, maar weer een stap vooruit in mijn verwerkingsproces, hoop ik. Ik ben blij, maar ook verdrietig, dat ik mijn oude huis, vol herinneringen, ga verlaten.

Tip van Fief

Wil je prettig ouder worden in je huis? Denk dan nu alvast na over aanpassingen aan je woning of verhuizen. Lees meer op www.fief.nl

Rogplus Magazine april 2022
Onderwerp(en): Rogplus Magazine