Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Nieuws

Vakantie vieren met een beperking

maandag 14 november 2022
Avontuur is gezond.

Avontuur geeft rust, zelfvertrouwen, geluk en nog veel meer. Gewoon dóén, kleine of grote uitdagingen aangaan en niet weten waar je terechtkomt. Met deze organisaties geniet u van een dagje uit of mooie reis, mét een lichamelijke beperking.

Lees hieronder verder

MundoRado Reizen 

MundoRado staat voor ‘de wereld  ontdekken op wielen’. Deze  organisatie biedt verschillende aangepaste groepsreizen.  Met begeleiding, persoonlijke  verzorging en/of aanpassingen  voor mindervaliden. Zoals naar Tenerife, Noorwegen of Curaçao.  Ook een reis op maat is mogelijk,  bijvoorbeeld met uw gezin. De organisatie werkt met vrijwilligers  en zonder winstdoel (net als de  meeste andere organisaties voor aangepaste reizen).  www.mundoradoreizen.nl

Zorgvakantiewijzer 

Bent u 65+ en wilt u uw rolstoel, scootmobiel of rollator  meenemen op vakantie? Of  heeft u persoonlijke verzorging,  verpleging of medische hulp nodig?  Of moet de reis passen bij uw slechte zicht, hartproblemen of vergeetachtigheid? Dat is allemaal mogelijk met de seniorenreizen die u op deze website vindt.

www.zorgvakantiewijzer.nl

Mindervaliden bungalows 

Een handig overzicht van alle bungalowparken in Nederland  met extra voorzieningen.  Bijvoorbeeld voor wie in een rolstoel zit of astma of een  nierziekte heeft. Hier staat precies  beschreven hoe toegankelijk het huisje is en wat voor hulpmiddelen er zijn. Kan ik er naar het toilet? Is het er stofvrij? Of kan ik er dialyseren? Daar hoeft u zich dus geen zorgen meer over te maken. 

www.bungalowparkoverzicht.nl/  mindervaliden-bungalows 

De Zonnebloem 

De Zonnebloem kent u misschien van vaarvakanties met zorg in Nederland en Duitsland. Maar wist u dat ze ook dagjes uit organiseren en vakanties in aangepaste hotels,  appartementen en huisjes?  Allemaal getest door medewerkers die zelf een lichamelijk beperking hebben. Daarnaast helpen ze u om  een vakantie op maat te regelen. Hun motto? Er kan zoveel meer dan u denkt. 

www.zonnebloem.nl

Meer tips? 

Op internet vindt u meer organisaties die aangepaste vakanties organiseren.  Heeft ú een leuke tip om te reizen met een beperking?

Graag! Mail ‘m naar  redactie@rogplus.nl. Dan noemen we ‘m in het volgende magazine. 

 

Rogplus magazine september 2022
Onderwerp(en): Rogplus Magazine, Tips