Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Nieuws

Samen sterker: Rogplus en wijkteam in actie

donderdag 7 december 2023
Vraagraak

Iedereen kan een moment hebben waarop je er even niet uitkomt. Dan is het fijn als je één aanspreekpunt en afgestemde hulp hebt, zonder je verhaal steeds te herhalen. Daarom werken Rogplus en de wijkteams samen. Kijk mee met onze consulenten Yvonne Henneken (59) en Jantiene Bax (31). Zij werken een dag in de week bij VraagRaak, het wijkteam van Maassluis.

Lees hieronder verder

“Een scheiding, geldzorgen of problemen met de kinderen op school. Niet meer goed voor jezelf kunnen zorgen of eenzaam zijn. Voor dit soort problemen is het wijkteam er”, zegt Yvonne. “Ze denken daar mee over oplossingen, zoals hulp van vrienden of activiteiten in de buurt. En wanneer nodig, regelen ze hulp die bij je past van andere organisaties. Bijvoorbeeld van Rogplus, vaak om mee te doen in de stad en voor dagbesteding.

Yvonne Henneken: “Tijdens openingstijden kunnen mensen altijd bellen naar het wijkteam, en op sommige plekken ook langskomen. Verwachten we dat er langer hulp nodig is? Dan krijgen ze een vaste begeleider.”

“In Maassluis overleggen we elke donderdag met het wijkteam over vragen waarbij Rogplus misschien kan helpen. Zo nodig werken we samen en bezoeken we samen mensen thuis.”

Jantiene vult aan: “In het gebouw aan de Haydnlaan zitten ook medewerkers van andere organisaties, zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin en Stroomopwaarts, een welzijnscoach en een gedragswetenschapper. Zo kunnen we goed samenwerken, natuurlijk met respect voor de privacyregels.

Jantiene Bax: “Het maakt niet uit of mensen zich bij ons of het wijkteam melden. Door onze samenwerking, komt de vraag altijd op de goede plek.”

“Ook in Vlaardingen en Schiedam zijn Rogplus-consulenten in wijkteams actief, zodat mensen zo min mogelijk van de ene naar de andere balie worden gestuurd.”

Ook hulp van een wijkteam nodig?

Ze kunnen u bijvoorbeeld informatie geven, adviseren of praktisch helpen bij:

  • Persoonlijke problemen en geweld thuis
  • Wonen, werken en opvoeden
  • Geldzaken
  • Leven met een beperking en mantelzorg
  • Sociale activiteiten en ontmoeten

Bekijk de contactgegevens van de wijkteams op onze website. 

Rogplus magazine december 2023
Onderwerp(en): Rogplus Magazine