Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Nieuws

Resultaten cliëntervaringsonderzoek: wat vond u van onze hulp?

donderdag 7 december 2023
.

Ook dit jaar wilden we graag weten wat u van onze hulp vindt. Er zijn vaste vragen over hoe het contact met ons is, hoe goed de hulp is en of de hulp helpt. Ook hadden we dit keer twee nieuwe vragen: welke hulp vindt u het fijnst en het minst fijn?

Lees hieronder verder

Afbeelding van Freepik

Gemiddeld rapportcijfer Maassluis Vlaardingen Schiedam
Contact

Voorbeeld: de medewerker had serieus aandacht voor mij

7,3
7,1
7,3
Kwaliteit van de hulp

Voorbeeld: ik vind dat de hulp goed wordt uitgevoerd

8,1
8,3
8,5
Wat levert de hulp u op?

Voorbeeld: ik kom vaker de deur uit

7,4
7,1
7,2

Kenniscentrum MVS deed het onderzoek voor ons. Zo weten we zeker dat het eerlijk is gedaan.

2.500 mensen kregen een vragenlijst. 847 vulden alle vragen in over hoe zij de hulp in 2022 vonden. Helaas doen er de laatste jaren minder mensen mee. Dat vinden we jammer, want we willen de hulp steeds beter maken met wat u ons vertelt. Als u de vragenlijst heeft ingevuld, extra bedankt!

Welke hulp vond u het fijnst en minst fijn?

Mensen zijn het meest tevreden met hulp bij schoonmaken, hun scootmobiel en andere hulpmiddelen om te bewegen. Ook de regiotaxi vonden ze fijn; dat vervoer is nu overgegaan naar ievo. Maar, sommigen vonden de hulp bij het huishouden en de regiotaxi niet zo goed. Er is in heel het land te weinig personeel, en dan is het soms lastig om goede kwaliteit te leveren.

De beste cijfers kregen we voor ‘kwaliteit van de hulp’. Maar voor ‘contact’ was het cijfer iets lager dan vorig jaar. Dat komt door de langere wachttijden bij ons en de wijkteams, ook door te weinig medewerkers.

Het is goed nieuws dat veel mensen door onze hulp beter voor zichzelf kunnen zorgen. Dit jaar zei 45% dat, vorig jaar 42% en het jaar daarvoor 36%.

Wilt u meer weten over dit onderzoek? En hoe we het doen in vergelijking met anderen? Kijk dan op www.waarstaatjegemeente.nl.

Nieuwsgierig naar nog meer cijfers?

Over wie we hielpen, waarmee en wat we uitgaven? Bekijk dan snel ons overzicht van de jaarcijfers 2022 en begroting 2023 op www.rogplus.nl/documenten.

Rogplus magazine december 2023
Onderwerp(en): Rogplus Magazine