Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Nieuws

Regiotaxi: nieuwe centrale en vervoerders vanaf 1 augustus

woensdag 24 mei 2023
Rogplus

Op 31 juli 2023 eindigt het contract tussen Rogplus en regiotaxi-vervoerder Noot. Vanaf 1 augustus 2023 plant Munckhof de regiotaxi-ritten. Trevvel en Willemsen de Koning voeren deze ritten uit. Munckhof blijft het vaste aanspreekpunt voor de reiziger. En geeft ook vervoer-tips aan reizigers die nog gebruik kunnen maken van andere soorten vervoer, zoals Argos Mobiel, een scootmobiel of het openbaar vervoer (OV).

Lees hieronder verder

Zelfstandiger van A naar B 

Reizigers bepalen zelf hoe ze willen reizen. Munckhof helpt de reiziger vervoersmiddelen en een route uit te kiezen. Het kan zo zijn dat een reiziger een deel van de heenweg met de scootmobiel wil reizen, en een deel met het OV. Voor de terugweg reist de reiziger misschien liever met de regiotaxi.

De gemeenten en Rogplus vinden het belangrijk dat reizigers met een lichamelijke beperking, zoveel mogelijk hun gevoel van vrijheid behouden. En zelfstandig(er) van A naar B kunnen.

“Met vervoer-tips willen we regiotaxi-reizigers bewuster maken van alle mogelijkheden, zodat zij meer keuzevrijheid ervaren. En minder rekening hoeven te houden met de regiotaxi-planning. Munckhof helpt hen letterlijk en figuurlijk goed op weg.''

- Anton van Genabeek, Directeur Rogplus - 

Goede kwaliteit, toekomstgericht en betaalbaar

De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam hebben met Rogplus bepaald waaraan de nieuwe rit-planner en vervoerders moeten voldoen. Munckhof, Trevvel en Willemsen de Koning voldoen het meest aan de voorwaarden die zijn gesteld voor kwaliteit, duurzaamheid en kosten.

“We zijn blij met de opdracht en kijken uit naar een positieve samenwerking met Rogplus en de gemeenten. Met onze jarenlange ervaring zetten wij ons graag in om de regiotaxi-reizigers goed van dienst te zijn.”

- Tom Roefs, CEO van Munckhof Groep - 

Rogplus en Munckhof informeren regiotaxireizigers

Huidige regiotaxi-reizigers hoeven niet opnieuw een aanvraag te doen bij Rogplus. In mei en juni 2023 krijgen zij een brief van Rogplus en Munckhof over wat er voor hen verandert vanaf 1 augustus 2023. Als er vragen zijn, beantwoordt Rogplus deze graag.

Persbericht