Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Nieuws

Ontmoet je buren écht

dinsdag 9 mei 2023
Fief

Kom je je buren alleen maar tegen in de lift? Of bij de brievenbussen, of in de supermarkt? “Als je elkaar niet écht ontmoet, ontstaat er niks”, zegt Joop Eigenraam van Huurdersraad Waterweg Wonen. “Dan doe je ook geen gezellige activiteiten met elkaar.” In drie flats in de Vlaardingse wijk Holy kwam daar verandering in. Met proefproject ‘Prettig wonen’.

Lees hieronder verder

Petty op bezoek

Onze schrijver Petty Oosthof nam een kijkje bij dit proefproject in de flat Zwaluwenlaan even. Ze schrijft: “Op de eerste verdieping van veertien heet Angeniek de Man me welkom. Zij runt hier met andere vrijwilligers dit project.

Vanaf de gang hoor ik de dames al kwebbelen. Want ja, die voeren meestal de boventoon. Een van hen schenkt een kopje koffie voor me in. Even later komt Val naast me zitten: een lid van het bestuur. Hij vertelt dat er binnenkort een overleg is om te kijken of ‘Prettig wonen’ vast kan blijven. Natuurlijk komen de geldzaken dan om de hoek kijken. Ook Arnold schuift aan. Hij blijkt ook een harde werker voor ‘Prettig wonen’ te zijn: zo houdt hij de ‘portemonnee’ in de gaten.

Wat is Prettig wonen

Maar wat is ‘Prettig wonen’? Het proefproject startte in 2019 vanuit de Huurdersraad, Waterweg Wonen, de gemeente, Minsters, DSW en Rogplus. In de flats aan de Fazantlaan en Zwaluwenlaan stelt Waterweg Wonen een woning beschikbaar als ontmoetingsplek. Hier kunnen bewoners activiteiten doen en hulp krijgen. Zodat hun leven makkelijker en prettiger wordt.    

Na vier jaar blijkt dat een succes. Elke dag is er wel iets te doen. Samen eten, klaverjassen, kerstactiviteiten… En vooral de koffie-uurtjes worden druk bezocht. Elke week doen zo’n veertig bewoners mee. Nu maar hopen dat het project blijft en ook in andere flats komt.”

Anders onstaat er niks

Ontdek het geheim van ‘Prettig wonen’ in het onderstaande filmpje. Brengt dit jou op een idee om iets te organiseren waarmee je je buren écht ontmoet? Leuk als je het ons laat weten via info@fief.nl!

Kijk op www.fief.nl voor meer gezellige activiteiten en andere tips om op eigen wijze ouder te worden. 

Rogplus magazine april 2023
Onderwerp(en): Rogplus Magazine