Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Nieuws

Meer kerst voor minder geld

donderdag 7 december 2023
Fief op eigen wijze ouder worden

De een kan niet wachten tot het zover is. De ander wil dat het altijd zo’n feest is. En weer een ander raakt ervan in de stress. Kerstmis! Dit jaar is het leven weer flink duurder geworden. En soms is er aan het eind van je geld nog een stuk maand over. Hoe vier je dan kerst zonder te veel uit te geven?

Lees hieronder verder

Een van mijn leukere herinneringen aan Kerstmis gaat over een diner met tomatensoep uit blik als hoofdgerecht. Gevúlde tomatensoep, dat dan weer wel. Hier zijn nog wat andere tips om geld te besparen tijdens de feestdagen.

Kerstversiering?

Leef je uit met oude kerstkaarten of eierdozen die je versiert met verf en glitters. Of pak takjes groen uit de tuin. Samen aan de eettafel en knutselen maar. Ideeën vind je op www.pinterest.com. 

Cadeautjes?

  • Cadeautjes krijgen is leuk. Maar nog leuker is het om iets vanuit je hart te geven, zoals deze voorbeelden:
  • Zelfgebakken koekjes in een mooie glazen pot.
  • Een beschilderde bloempot.
  • Een bon om op te passen op kinderen of huisdieren; om planten of post te verzorgen als iemand weg is; om boodschappen te doen of ramen te lappen. Er is altijd wel wat te doen.
  • Kijk eens in de kringloopwinkel voor mooie glazen, vazen of een Engelse kop en schotel.
  • Brei, haak of knutsel iets.

Samen aan de eettafel en knutselen maar 

Diner?

Voor een kerstdiner kun je afspreken dat de gasten zelf een hapje maken. Jij zorgt voor een mooi gedekte tafel en de drankjes. Geen wijn of sapjes? Een mooie karaf met water en een stukje citroen, munt of limoen staat feestelijk. Schenk het water in een mooi (wijn)glas. Als voorgerecht is soep heerlijk. Doe er brood in leuke vormen bij, gesneden met ijzeren of plastic vormpjes. Leuke tips en recepten vind je op www.bijstandsgerechten.nl.

Tot slot: heb je geen gasten of gaat er iets mis? Gelukkig is er altijd wel een leuke film op televisie.

Kijk op www.fief.nl voor meer kersttips en andere inspiratie om op eigen wijze ouder te worden. 

 

Een mooi kerstfeest voor iedereen!

Rogplus magazine december 2023
Onderwerp(en): Rogplus Magazine