Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Nieuws

Leerlingenvervoer: dien je aanvraag nu in!

dinsdag 2 mei 2023
Leerlingenvervoer

Op 11 april 2023 hebben wij een mailing uitgestuurd met het verzoek om aanvragen voor het leerlingenvervoer voor schooljaar 2023-2024 in te dienen. Voorbeelden van leerlingenvervoer zijn vergoedingen voor Eigen Vervoer, Openbaar Vervoer met OV-kosten voor de begeleider of taxivervoer.

Lees hieronder verder

Heeft u de aanvraag voor leerlingenvervoer nog niet ingediend? Dan willen wij u eraan herinneren dat uw complete aanvraag vóór 1 juni 2023 bij ons bekend moet zijn. Alleen dan kunnen wij uw aanvraag op tijd behandelen.

Indien wij uw aanvraag voor taxivervoer na 1 juni ontvangen, kan uw kind pas na 18 september 2023 met het vervoer mee. Tot die tijd bent u zelf verantwoordelijk voor het brengen en halen van uw kind naar school.

Let op: Heeft uw kind in het schooljaar 2022 – 2023 gebruikgemaakt van het leerlingenvervoer? En wil u voor het komende schooljaar 2023 – 2024 weer in aanmerking komen voor één van deze vormen van leerlingenvervoer? Dan moet u dit opnieuw aanvragen.  

Uw aanvraag wordt opnieuw getoetst aan de verordening leerlingenvervoer 2023. Uitgangspunt hierbij is zelfredzaamheid.
 

Hoe dien ik de aanvraag in? 

Digitaal aanvragen 

U kunt via de website van uw gemeente een aanvraag doen voor leerlingenvervoer. U heeft hiervoor een geldige DigiD nodig.

Bent u inwoner van de gemeente Schiedam?

Dan kunt u het aanvraagformulier vinden op de website www.schiedam.nl/leerlingenvervoer.
Heeft u hulp nodig bij het digitaal aanvragen van leerlingenvervoer, neem dan contact op met de Formulierenbrigade om een afspraak te maken via telefoonnummer 010 – 246 55 55.
U kunt ook zonder afspraak langskomen bij het inloopspreekuur bij uw Wijkondersteuningsteam. De dagen en tijden van het inloopspreekuur kunt u vinden op de website Vind uw WOT (wotschiedam.nl). Het Wijkondersteuningsteam is telefonisch te bereiken op telefoonnummer 010 – 754 15 15.

Bent u inwoner van de gemeente Maassluis?

Dan kunt u het aanvraagformulier vinden op de website www.maassluis.nl/leerlingenvervoer.
Heeft u hulp nodig bij het digitaal aanvragen van leerlingenvervoer, neem dan contact op met de Formulierenbrigade om een afspraak te maken via telefoonnummer 010 – 246 55 55.

Bent u inwoner van de gemeente Vlaardingen?

Dan kunt u het aanvraagformulier vinden op de website www.vlaardingen.nl/leerlingenvervoer. Heeft u hulp nodig bij het digitaal aanvragen van leerlingenvervoer, neem dan contact op met de Formulierenbrigade om een afspraak te maken via telefoonnummer 010 – 246 55 55.

 

Geen digitale aanvraag mogelijk

Kunt u geen digitale aanvraag doen? Dan kunt u een aanvraagformulier downloaden op de website www.rogplus.nl/informatie-voor-clienten/leerlingen-en-jeugdhulpvervoer.
U kunt daarna het ingevulde aanvraagformulier opsturen naar het adres op het formulier.

Geen vervoer meer nodig

Heeft uw kind geen leerlingenvervoer meer nodig komend schooljaar? Laat dit dan aan ons weten. U kunt ons hierover bellen of e-mailen.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van uw aanvraag vragen of wijzigingen? Neem dan contact op met Rogplus op telefoonnummer 010-870 11 03 of per e-mail via leerlingenvervoer@rogplus.nl.

 

Leerlingenvervoer