Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Nieuws

Je bent nooit te oud voor de liefde

woensdag 28 december 2022
Tip van Fief

In de nacht van 1955 op 1956 loopt Kees met z’n vrienden in de Rotterdamse wijk Spangen. Het vreugdevuur van kerstbomen is net afgelopen. Daarvoor jatten Spangen en het Witte Dorp elk jaar kerstbomen van elkaar. De jongens zoeken nog wat vermaak.

Lees hieronder verder

Dan horen ze twee meisjes achter hen zingen: ‘Shine on harvest moon’. Als ze langslopen, pakt Kees de hand van een van hen en loopt zingend mee. Het is de hand van Adri. Zij is dan vijftien en hij achttien. Hij laat haar hand niet meer los. Totdat ze drie jaar verkering hebben.

''M'n vader beloofde een scooter als ik het uitmaakte''

Adri’s vader vindt het maar niets dat ze met een katholieke jongen gaat. Hij belooft haar een scooter als ze de verkering uitmaakt. En daar trapt ze in.

De wegen scheiden

Ze trouwen allebei met een ander. Maar Adri voelt voor haar man bij lange na niet wat ze voor Kees voelde. Na vijf jaar loopt haar huwelijk dan ook stuk. Adri heeft wel een goed huwelijk, maar zijn vrouw wordt ziek en overlijdt. Niet lang daarna zoekt hij Adri. Ze blijkt in Breda te wonen, maar die afstand vindt hij geen probleem.

Adri: “Toen ik de telefoon opnam, vroeg hij: ‘Ben jij die juffrouw die een paar jaar bij mij achterop de motor heeft gezeten?’ Ik antwoordde: ‘Ja, dus dan moet jij Kees zijn!’”

Binnen de kortste keren neemt Adri de trein naar Schiedam, waar Kees haar opwacht. Ze rijden direct door naar Spangen, naar de plek van hun eerste kus. Nu zijn ze alweer acht jaar heel gelukkig samen. Kees is 84 en Adri 82. Ook hun ringen wisselden ze uit op de plek waar het allemaal begon.

Kijk op www.fief.nl voor meer liefdesinspiratie en andere tips om op eigen wijze ouder te worden. 

 

Rogplus magazine december 2022
Onderwerp(en): Rogplus Magazine, Tips