Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Nieuws

Huis aanpassen of nieuwe start? De keuzes

dinsdag 23 april 2024
Wat zijn uw mogelijkheden?

Als u gezondheidsproblemen krijgt, kan uw huis opeens minder goed bij u passen. Misschien vindt u het moeilijk om de trap op te gaan. Of merkt u dat de badkamer niet meer zo handig is. Gelukkig zijn er verschillende manieren om hiermee om te gaan.

Lees hieronder verder

Uw huis aanpassen

U kunt bij ons terecht voor advies over aanpassingen waarmee uw huis beter bij u past. Dat kan om iets kleins gaan, zoals een extra leuning of beugels bij de trap. Die kunt u makkelijk zelf regelen. Maar soms heeft u iets groters nodig, zoals een traplift of nieuwe badkamer. Dat kan duur zijn.

Heeft u dat echt nodig om thuis te blijven wonen? En kunt u het niet zelf regelen? Dan helpen wij u. U betaalt dan maximaal €20,60 per maand mee. Alleen zolang u de spullen gebruikt of tot alles is betaald.

We kijken eerst samen naar uw huis. Bijvoorbeeld: is de voordeur goed te gebruiken, zonder hoge drempels? En hoe zit het met de badkamer? Kunnen we die betaalbaar aanpassen? En past uw huis ook over een paar jaar nog bij uw situatie?

Naar een betere woning verhuizen

Zijn aanpassingen te duur of lossen ze het probleem niet genoeg op? Dan adviseren we u om te verhuizen. Dat is soms moeilijk, maar vaak de beste keuze. Kiest u er toch voor om niet te verhuizen? Dan kunnen we geen dure aanpassingen doen in uw huis. We geven u wel tips over verhuizen en mogelijke hulp.

Moet u snel verhuizen door ziekte of een ongeluk, waardoor u bijvoorbeeld niet goed meer kunt lopen? En kon u niet sparen? Dan kunt u €1.720 krijgen om een verhuisbedrijf te betalen.

Speciale mogelijkheden

Voor sommige mensen zijn er speciale mogelijkheden. Een voorbeeld is de voorrangsregeling van Woonplus Schiedam. Die is er voor ouderen die van een grote woning naar een seniorenappartement willen verhuizen. U krijgt dan voorrang en persoonlijke begeleiding. U hoeft niet zelf te zoeken op Woonnet. U betaalt geen dubbele huur en krijgt hulp met de administratie. Voor meer informatie, kijk op www.woonplus.nl/kennisbank/ doorstromen-senioren.

 

Rogplus magazine april 2024