Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Nieuws

Gijsbert lost het op: oud en fout

donderdag 7 december 2023
Gijsbert lost het op

Nu het nieuwe jaar bijna begint, denken veel van ons aan gezonde plannen. Laatst las ik op een website over gezondheid dat elke Nederlander vanaf zijn 54e wel een of ander probleem met z’n gezondheid heeft of krijgt. Bij mezelf valt het wel mee, maar anderen hebben helaas meer dan één klacht. Dan is de vraag: wat kunt u eraan doen?

Lees hieronder verder

Schakelt u de huisarts in, gaat u naar de apotheek of zoekt u zelf naar informatie? In dat laatste geval is het makkelijk. Zoek een boekwinkel online, klik op ‘gezondheid’ en de titels rollen over het scherm.  

Vanaf je 54e gaan de klachten door ouder worden beginnen...

De schrijvers van deze boeken hebben vast de beste bedoelingen. En we kunnen er zeker ons voordeel mee doen. Maar nu is er een boek dat álle klachten door ouder worden beschrijft. Het is geschreven door Ester Bertholet, vroeger huisarts.  

Na vijf jaar als huisarts te hebben gewerkt, heeft zij zich omgeschoold tot arts voor ouderen. Ze richtte samen met collega’s een plek op in Velp om elkaar te ontmoeten: Ons Raadhuis. Daar kunnen ouderen een dag(deel) doorbrengen.

Ze wil hiermee een ander antwoord bieden op problemen met ouder worden dan pillen of therapie. Zoals samen lunchen, lachen en dansen.  

Dokter Bertholet schrijft dat haar boek een bron van kennis, herkenning, troost of hoop kan zijn. Het is vooral bedoeld om dingen uit te leggen, zodat u zelf meer kunt regelen voor uw gezondheid. Let wel, het vervangt geen afspraak bij de huisarts.  Het boek kost € 35, maar is zijn prijs wel waard. Het is te bestellen onder de naam: ‘Vitaal ouder worden is zo gek nog niet - De complete gids om gezond te blijven’.  

Dus als u het nieuwe jaar gezonder in wilt, is dit een prachtig begin.   

Rogplus magazine december 2023
Onderwerp(en): Rogplus Magazine, Tips