Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Nieuws

Gijsbert lost het op: Hoe je voorkomt dat je alleen nog maar onaardige mensen ziet in het verkeer

dinsdag 17 oktober 2023
Gijsbert doet verslag van een onverwachte kant de weg.

‘Hufters’ in het verkeer? Ja, dat woord lees je vaak in de krant: ongepast rijgedrag, asociaal zijn op de weg. Als u wel eens op de snelweg rijdt, kunt u er vast over meepraten. Ook in de binnenstad kom je vreemde situaties tegen. Hoe ik dat op m’n driewielfiets ervaar?

Lees hieronder verder

Het is mooi weer en ik besluit naar de Broekpolder te fietsen: een prachtig, rustig stukje natuur. Genieten maar!

Om daar te komen, moet ik verschillende kruispunten oversteken. Je weet maar nooit of er een hufter aankomt die te hard rijdt. Dus ik stop op tijd voor de bijna versleten haaientanden.

En inderdaad, daar komt weer zo’n gevaarlijke gek aan in een snelle auto. Maar de auto remt af, en stopt zelfs. De bestuurder wenkt dat ik veilig kan oversteken. Ik knik vriendelijk en steek m’n hand op als groet. En wat zie ik? Het is een dame. Dan is die vriendelijkheid misschien wel te verwachten…

Bij het volgende kruispunt kijk ik weer goed uit en stop ik voor de haaientanden. Ook nu stopt er een auto en de bestuurder wenkt me om door te fietsen. Ik steek m’n hand weer op als bedankje. Nu zit er een man achter het stuur.

Beste mensen, dit gebeurt niet één keer. Maar bijna altijd krijg ik voorrang van het snel rijdende verkeer als ik met m’n driewielfiets bij een kruispunt kom. Ik word daar heel blij van en denk: wat zijn er in deze wereld toch nog veel vriendelijke mensen.

Mijn tip? Let er eens op hoe vaak u vriendelijk wordt behandeld in het verkeer. Het kan u helpen voorkomen dat u alleen nog maar onaardige mensen ziet.

Alleen die vrachtwagens! Maar dat begrijp ik wel. Met een vracht van 20 à 30 ton stoppen voor een oudere man op een driewielfiets?

Rogplus Magazine september