Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Nieuws

Ga voor groter geluk met Positieve Gezondheid

maandag 24 april 2023
Lekker in uw vel

Lichamelijke of geestelijke uitdagingen hebben, betekent niet dat u niet gezond en gelukkig kunt zijn. Want Positieve Gezondheid gaat verder dan geen ziekte of klachten hebben. In dit artikel leggen we uit wat het u te bieden heeft.

Lees hieronder verder

Laten we beginnen met wat gezondheid betekent volgens de Wereldgezondheidsorganisatie sinds 1948. Die zegt dat u gezond bent als het helemaal goed gaat met uw lichaam, geest en sociale leven. Dat is een mooi doel, maar voor de meeste mensen moeilijk te halen. Daarom richten we ons op het idee van Positieve Gezondheid. Bijvoorbeeld als u ons om hulp vraagt. De bedenker hiervan is Machteld Huber, vroeger huisarts en onderzoeker. Positieve Gezondheid wordt steeds populairder, en het is wel te begrijpen waarom.

Wat is Positieve Gezondheid

Positieve Gezondheid is een brede kijk op gezondheid die uitgaat van zes vragen. Stelt u zich een spinnenweb voor met zes hoeken. Elke hoek staat voor zo’n vraag:

  1. Hoe goed werkt uw lichaam?
  2. Hoe voelt u zich geestelijk?
  3. Hoe nuttig vindt u uw leven?
  4. Hoe plezierig vindt u uw leven?
  5. Hoe tevreden bent u met uw contacten?
  6. Hoe goed kunt u voor uzelf zorgen?

Door punten te geven aan elk antwoord en een streep te trekken tussen de scores, ziet u hoe uw spinnenweb er op dit moment uitziet. Bent u tevreden met sommige onderdelen? Zet deze dan vaker in voor uw gezondheid. Zijn er onderdelen waarover u minder tevreden bent en waaraan u iets wilt veranderen? Bedenk dan wat of wie u daarvoor nodig heeft. En misschien is een minpunt wel minder belangrijk als u ziet waar u wel tevreden over bent.

Met het spinnenweb doen mensen vaak nieuwe ontdekkingen over hoe het met ze gaat. En leren ze wat voorrang heeft om zich gezonder en gelukkiger te voelen. Wilt u dat ook? Doe de test!

 

Doe de test

Maak een gratis account aan op de website van Mijn Positieve Gezondheid en beantwoord de vragen. Of print de vragenlijst van Mijn Positieve Gezondheid uit en teken uw eigen spinnenweb. 

 

 

Rogplus magazine april 2023