Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Nieuws

Eigen bijdrage Wmo stijgt in 2024

maandag 11 december 2023
Portemonnee met geld

Heeft u een of meerdere voorzieningen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? En betaalt u hiervoor een eigen bijdrage aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK)?

Lees hieronder verder

Vanaf 1 januari 2024 verandert de eigen bijdrage (het abonnementstarief) voor hulp of ondersteuning uit Wmo van €19 naar €20,60 per maand. De hoogte van de eigen bijdrage is een landelijk vastgesteld bedrag. Dit is een besluit van de minister voor Langdurige Zorg en Sport door stijgende kosten voor Wmo-voorzieningen en inflatie.

CAK

  • De manier waarop u de eigen bijdrage aan het CAK betaalt verandert niet.
  • Maakt u gebruik van automatische incasso? Dan hoeft u niets te doen. In januari 2024 betaalt u de eigen bijdrage van december 2023. Dat bedrag is nog € 19. Vanaf februari schrijft het CAK het nieuwe bedrag van uw rekening af. Dat bedrag is maximaal € 20,60.
  • Betaalt u nog niet met incasso, maar wilt u dat wel? U regelt dit op www.hetcak.nl/automatisch-betalen
  • Maakt u het bedrag maandelijks zelf over via uw bank? Zord dan dat u het bedrag op tijd aanpast.
  • Bent u getrouwd of heeft u een partner? En heeft minimaal één van u de AOW-leeftijd nog niet bereikt? Dan hoeft u geen eigen bijdrage te betalen voor hulp en ondersteuning vanuit de Wmo.

Meer informatie over uw eigen bijdrage kunt u terugvinden op de website van het CAK.

Heeft u nog vragen?

Bij vragen kan u contact opnemen met het CAK op telefoonnummer 0800 - 1925 op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur. Of bel met Rogplus op telefoonnummer 010 - 870 11 11 op werkdagen van 08:30 uur tot 14:00 uur.

Eigen bijdrage CAK
Onderwerp(en): Eigen bijdrage