Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Nieuws

Dans de dag zoveel u kan...

maandag 9 januari 2023
Fotoverslag

…U wordt er namelijk vrolijk van. Want wist u dat het gelukshormoon endorfine vrijkomt als u danst? Hierdoor voelt u zich automatisch beter en blijer. Ook verbrandt u heel wat calorieën als u rondzwiert. Dus wordt (meer) dansen uw goede voornemen voor 2023? Er is meer mogelijk dan u denkt.

Lees hieronder verder

We horen het sommigen van u al zeggen: “Ik kan helemaal niet dansen.” Maar daar kunt u zich wel eens in vergissen. Om u een idee te geven van de verschillende mogelijkheden, gaan we swingend langs twee plekken. Ook op de andere adressen ontvangen ze u hartelijk.

1stMove: de eerste stap

Eerst gaan we langs bij Annemarie Labinjo-van der Meulen, oprichter van 1stMove. Zij geeft twee beweegprogramma’s om fit en vitaal te blijven: ‘Dansen 55+’ en ‘Bewegen met reuma’. De programma’s zijn ook geschikt voor wie bijvoorbeeld Parkinson, NAH, dementie of MS heeft. De studio zit in Rotterdam en u kunt ook online lessen volgen.

Kijk voor meer informatie op www.1stmove.nl.

Voetjes van de Vloer

Dan gaan de voetjes van de vloer in Vlaardingen. Iedere maand is daar op de tweede zaterdag een disco voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. In 2006 organiseerde de familie van Gerven zo’n disco voor een keer, vanuit eigen behoefte. Maar het groeide uit tot een stichting met vijf bestuursleden en twintig enthousiaste vrijwilligers.

 

“Iedereen met een beperking is welkom bij Voetjes van de Vloer. Het maakt niet uit hoe oud je bent”, zegt bestuurslid Kim Baas (op de foto met bestuursleden in wit T-shirt). “In een veilige omgeving kun je vrij dansen en gezellig samenzijn. Je kunt hier ook makkelijk komen met een rolstoel.” Om de maand organiseren ze een themafeest. Maar wel of geen thema: van elke disco maken ze een feest om nooit te vergeten.

Kijk voor meer informatie op www.stichtingvoetjesvandevloer.nl.

Rogplus magazine december 2022
Onderwerp(en): Rogplus Magazine