Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Nieuws

Bij De Buren kunt u alles (laten) maken!

dinsdag 17 oktober 2023
De Buren

Dat u bij de buren alles kunt maken (red. en laten maken), weet Joost Krop als geen ander. Hij bedacht deze slogan toen hij in 2014 buurtwerkplaats De Buren startte. Dat is een ruimte in Schiedam Oost waar bewoners hun creativiteit kwijt kunnen en hun talenten kunnen ontdekken. Er is ook een klussendienst, waar u gratis gebruik van kunt maken via uw wijkteam. Ik loop een ochtend mee met klusser Rinus Dinger (66).

Lees hieronder verder

“Je kan één keer gebruikmaken van de klussendienst”, zegt Rinus. De klus moet binnen een ochtend of middag klaar zijn. Ik heb wel eens een hele inloopkast gemaakt. Leuk werk, maar te groot voor ons.”

Ieder zijn vak

Rinus heeft geleerd dat ze niet iedere klus kunnen aannemen. “We hebben een keer behangen bij een mevrouw, maar kregen het niet af. Toen we een paar dagen later terugkwamen, had ze alles eraf gescheurd. Ze was er niet blij mee. Hetzelfde geldt voor schilderen. Onze schilderwerkzaamheden zullen nooit zo strak zijn als die van een schilder. Daarom laten we dat soort klussen over aan mensen die hierin expert zijn. Maar een plankje of gordijnrails ophangen, of meubels in elkaar zetten, daar zijn we heel goed in.”

Geen tijd om stil te zitten voor Rinus

“Het is zo fijn om iets voor mensen te kunnen doen en hen gelukkig te maken. Dat maakt mij ook gelukkig”, zegt Rinus. ”Het contact met mensen en de nuttige invulling van mijn dag geven me veel energie. Het houdt me jong en is beter dan achter de geraniums zitten!”

 

Guren bij De Buren?

www.buurtwerkplaatsdeburen.nl

Rogplus Magazine september
Onderwerp(en): Rogplus Magazine