Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Nieuws

Betrouwbaar zorgadvies vinden: Waar op letten?

dinsdag 17 oktober 2023
Betrouwbaar zorgadvies vinden

Zoekt u zorg of hulp binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning? Bij Rogplus staan we klaar om u zo goed mogelijk te helpen. Kunnen we u niet helpen op de manier die u zoekt? Dan zijn er, naast de onafhankelijke cliëntondersteuners, andere zorgadviseurs bij wie u terecht kunt. Hier zijn er drie.

Lees hieronder verder

Minters

Minters helpt mensen uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam met persoonlijke problemen. De organisatie steunt jongeren, ouderen en mantelzorgers. En geeft hulp bij opvoeding. Aan mantelzorgers bieden ze voorlichting en advies, mantelzorgcafés, cursussen en persoonlijke gesprekken met een mantelzorgadviseur. Ook kunt u advies krijgen over respijtzorg (even rust, een ander helpt) en kunnen zij u helpen die te organiseren. Hun hulp is meestal gratis.

Neem contact op via 010-435 10 22, info@minters.nl of www.minters.nl.

Mantelzorgmakelaars

Mantelzorgmakelaars geven informatie en advies en nemen u taken uit handen. Bijvoorbeeld zorg aanvragen, formulieren invullen, werk en privé afstemmen met uw werkgever of uw administratie op orde krijgen. Ze weten veel over het zorgsysteem en wetten over de zorg. Meestal betaalt u voor hun hulp. Soms betaalt de zorgverzekeraar de kosten van een mantelzorgmakelaar als u extra verzekerd bent.

Let op

Ook mensen zonder diploma kunnen zich mantelzorgmakelaar noemen: er zijn weinig regels. En sommige zorgmakelaars zeggen onafhankelijk te zijn, maar horen eigenlijk bij een organisatie die winst maakt. Controleer dat eerst en wees voorzichtig met advies dat vooral bedoeld is om geld te verdienen.

Ouderenadviseurs

Ouderenadviseurs zijn speciaal getrainde professionals en vrijwilligers die ouderen thuis helpen en advies geven. Ze zijn er voor vragen over zorg, wonen, geld en geluk. Ze helpen bijvoorbeeld bij formulieren invullen, een pas aanvragen en met zorgorganisaties praten. Ook luisteren ze graag naar uw verhalen. Niet alleen ouderen, maar ook familieleden en mantelzorgers kunnen bij hen terecht.

Sommige ouderenadviseurs zijn gratis en sommige zijn er alleen voor leden van bijvoorbeeld een ouderenbond. U kunt gratis ouderenadviseurs vinden via Seniorenwelzijn. Neem contact op via 010 248 68 88, info@seniorenwelzijn.nl of www.seniorenwelzijn.nl.

 

Rogplus Magazine september
Onderwerp(en): Rogplus Magazine, Tips