Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Nieuws

5 tips voor een Positieve Gezondheid

maandag 24 april 2023
Mijn Positieve Gezondheid

Deze vijf handige tips helpen in ieder geval om uw gezondheid te verbeteren en u beter te voelen. Het is ook belangrijk om doelen te stellen, zodat u er echt mee aan de slag gaat.

Lees hieronder verder

1. Blijf actief

Bewegen is belangrijk. Zoek naar activiteiten die voor u mogelijk zijn, zoals aangepaste sporten in de buurt. Kijk bijvoorbeeld op www.unieksporten.nl en www.fief.nl/doen/sport. Kleine, haalbare stappen stapelen zich snel op tot een grotere gezondheid, zonder dat ze veel moeite kosten.

2. Leef gezond

Zorg voor voldoende slaap, eet gezond en voorkom stress. Dan bent u sterker als dingen moeilijk worden.

3. Houd contact en vraag hulp

Het is belangrijk om in contact te blijven met anderen. En om hulp te vragen als u het moeilijk heeft. Ook kunt u praten met mensen die in dezelfde situatie zitten of een therapeut. Of vraag uw huisarts om informatie over Welzijn op Recept: hulp op maat (voor ouderen). Dat helpt bij eenzaamheid en onzekerheid. En om nieuwe manieren te ontdekken om met de situatie om te gaan.

4. Leer om te gaan met uw beperking

Lichamelijke of geestelijke beperkingen accepteren, is niet makkelijk. Maar onthoud dat u veel meer bent dan uw beperking. Wees aardig voor uzelf en sta negatieve gevoelens toe. Misschien kunt u uw situatie gebruiken om uzelf en anderen te versterken. Zoek ook naar positieve mensen die u waarderen om wie u bent.

5. Richt u op het positieve 

Positief denken helpt om stress en angst te verminderen, ook al is het niet altijd makkelijk. Probeer bijvoorbeeld te kijken naar wat u wel kunt doen in plaats van wat niet. Of wees dankbaar voor wat u heeft gehad. Regelmatig het spinnenweb invullen, helpt om te zien wat er goed gaat en waar verbetering mogelijk is.

 

Rogplus magazine april 2023