Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Aanpassingen in huis

Een woonvoorziening is een hulpmiddel dat u via Rogplus in bruikleen krijgt. Het is dus niet uw eigendom. Bijvoorbeeld een traplift, vlonder, verrijdbare douchestoel, tillift of een pakpaal. 

Een woonaanpassing is een aanpassing in of aan uw huis. Bijvoorbeeld het maken van een gelijkvloerse douche of een aanpassing in de keuken (zoals een in hoogte verstelbaar werkblad). Maar ook een aanpassing in de berging voor de scootmobiel (deur verbreden en stopcontacten aanleggen).

Ik wil liever niet verhuizen. Toch wordt mij dat als oplossing geadviseerd

Vaak is een aanvraag tot een woonaanpassing of woonvoorziening maatwerk. Samen met u kijkt Rogplus daarom naar de beste oplossing(en) voor uw persoonlijke situatie. Dat begint met een adviesgesprek. Een adviseur van Rogplus bespreekt bijvoorbeeld met u waarom u liever in uw huidige huis wil blijven wonen. Misschien omdat u een lieve buurvrouw heeft die u vaak helpt. Ook kan het zijn dat u niet snel kunt verhuizen omdat u nog niet lang genoeg staat ingeschreven.

De adviseur kijkt ook met u naar problemen die nog kunnen komen als u ouder of zieker wordt. Welke aanpassingen en voorzieningen heeft u dan nodig? Wat zijn in dat geval de extra kosten? Soms adviseert Rogplus dan toch om te verhuizen, hoe moeilijk dat ook is. In dat geval ontvangt u daarvoor een verhuisvergoeding via de Wmo. 

Adviesgesprek

Vraag een adviesgesprek aan met een Rogplus-consulent om samen een oplossing te vinden.

Zorgaanbieders woonaanpassing- en voorziening

Bekijk hier de website van Pronk Ergo.

Pronk Ergo

Pronk ergo is al 25 jaar de specialist voor woningaanpassingen.U kunt bij ons terecht voor plafondtilliften, aangepaste keukens, aangepast sanitair en meubilair.

Ga naar de website van Welzorg Op Maat

Welzorg Op Maat

Wij zorgen dat u gemakkelijk uw woning in en uit komt. En dat u zich veilig kunt verplaatsen van de ene naar de andere ruimte.