Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Aanpassingen in huis

Een woonvoorziening is een hulpmiddel dat u via Rogplus in bruikleen krijgt. Het is dus niet uw eigendom. Bijvoorbeeld een traplift, vlonder, verrijdbare douchestoel, tillift of een pakpaal. 

Een woonaanpassing is een aanpassing in of aan uw huis. Bijvoorbeeld het maken van een gelijkvloerse douche of een aanpassing in de keuken (zoals een in hoogte verstelbaar werkblad). Maar ook een aanpassing in de berging voor de scootmobiel (deur verbreden en stopcontacten aanleggen).

Hoelang duurt het om een woonaanpassing- of voorziening te krijgen?

Nadat u een beschikking heeft ontvangen, kunt u rekening houden met 8 weken. Maar dat hangt af van meerdere dingen: hoeveel aanvragen Rogplus moet afhandelen, de planning van leveranciers en de zwaarte van uw aanvraag. Soms is er aanvullend onderzoek nodig, zoals het opvragen van uw medische gegevens. Ook kan er bouwkundig advies nodig zijn. Ingewikkelde woonaanpassingen duren bijvoorbeeld langer dan het regelen van een woonvoorziening. 

Adviesgesprek

Vraag een adviesgesprek aan met een Rogplus-consulent om samen een oplossing te vinden.

Er is een fout opgetreden.
(Other)Module was not found. Check your Switch Template config. See log for more info.

Alias: www.rogplus.nl
Tab: 74 - https://www.rogplus.nl/informatie-voor-clienten/wmo/aanpassingen-in-huis
Module: 580
Called from https://www.rogplus.nl/Default.aspx?TabId=74&id=94&language=nl-NL Referred by -unknown- Via IP 18.208.132.74