Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Aanpassingen in huis

Een woonvoorziening is een hulpmiddel dat u via Rogplus in bruikleen krijgt. Het is dus niet uw eigendom. Bijvoorbeeld een traplift, vlonder, verrijdbare douchestoel, tillift of een pakpaal. 

Een woonaanpassing is een aanpassing in of aan uw huis. Bijvoorbeeld het maken van een gelijkvloerse douche of een aanpassing in de keuken (zoals een in hoogte verstelbaar werkblad). Maar ook een aanpassing in de berging voor de scootmobiel (deur verbreden en stopcontacten aanleggen).

Hoelang duurt het om een woonaanpassing- of voorziening te krijgen?

Nadat u een beschikking heeft ontvangen, kunt u rekening houden met 8 weken. Maar dat hangt af van meerdere dingen: hoeveel aanvragen Rogplus moet afhandelen, de planning van leveranciers en de zwaarte van uw aanvraag. Soms is er aanvullend onderzoek nodig, zoals het opvragen van uw medische gegevens. Ook kan er bouwkundig advies nodig zijn. Ingewikkelde woonaanpassingen duren bijvoorbeeld langer dan het regelen van een woonvoorziening. 

Adviesgesprek

Vraag een adviesgesprek aan met een Rogplus-consulent om samen een oplossing te vinden.

Zorgaanbieders woonaanpassing- en voorziening

Bekijk hier de website van Pronk Ergo.

Pronk Ergo

Pronk ergo is al 25 jaar de specialist voor woningaanpassingen.U kunt bij ons terecht voor plafondtilliften, aangepaste keukens, aangepast sanitair en meubilair.

Ga naar de website van Welzorg Op Maat

Welzorg Op Maat

Wij zorgen dat u gemakkelijk uw woning in en uit komt. En dat u zich veilig kunt verplaatsen van de ene naar de andere ruimte.