Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Persoonsgebonden budget

Meestal ontvangt u onze zorg in natura (ZiN). Wij regelen dan de voorziening of ondersteuning voor u met onze zorgaanbieders. Kunnen onze zorgaanbieders u niet voldoende helpen? Met een persoonsgebonden budget (pgb) kiest u zelf een geschikte zorgaanbieder uit. Rogplus controleert of deze voldoet aan de kwaliteitseisen. 

U regelt veel zelf

  • U kiest zelf een geschikte zorgverlener

  • U maakt zelf afspraken met de zorgverlener

  • U regelt uw pgb zaken in Mijn PGB via www.svb.nl 

  • U bent verantwoordelijk voor het bijhouden van uw uitgaven

  • U doet zelf de salarisadministratie. U kunt er voor kiezen dit door de SVB te laten doen.
     

Of iemand anders regelt het voor u

Wilt u dat iemand anders uw pgb-zaken voor u regelt? Dan kunt u iemand machtigen. Machtigen betekent dat u iemand toestemming geeft om bepaalde zaken voor u te regelen. U kunt dan ook zelf nog zaken regelen. Het kan zijn dat u al een wettelijke vertegenwoordiger heeft.

Vraag en antwoord

Moet ik mijn afwezigheid melden? En hoe doe ik dat?

Als u langer dan 4 weken afwezig bent, moet u dit minimaal 2 weken van te voren doorgeven aan Rogplus. De tijd dat u afwezig bent kunt u niet declareren en uw budget wordt hierop in mindering gebracht. 

Doet u dit niet of meldt u uw afwezigheid te laat, dan krijgt u een waarschuwing. Bij een tweede waarschuwing wordt uw pgb stopgezet. U kunt dan alleen zorg ontvangen via een gecontracteerde zorgaanbieder van Rogplus.