Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Leerlingenvervoer schooljaar 2024/2025

Leerlingenvervoer is voor schoolgaande kinderen en (jong)volwassenen die niet (zelfstandig) naar school kunnen reizen. Of door geloof of levensovertuiging naar een school gaan, die verder van het woonadres ligt, dan andere beschikbare scholen. 

Wat zijn de voorwaarden voor leerlingenvervoer?

Afstand tussen het woonadres en de school

  • Het woonadres van uw kind is in Maassluis, Vlaardingen of Schiedam.
  • De afstand tussen het woonadres en de school moet minimaal 6 kilometer zijn. Bereken hiervoor de kortste route in de ANWB routeplanner.
  • Als uw kind een beperking heeft waardoor zelfstandig reizen met de fiets of openbaar vervoer naar school niet lukt, geldt de minimale afstand van 6 kilometer niet.
Speciale school

Wij gaan ervanuit dat u de dichtsbijzijnde school uitkiest. Als u voor een school kiest die verder dan andere beschikbare scholen ligt, kunt u leerlingenvervoer krijgen als:

  • de school het soort onderwijs geeft dat uw kind nodig heeft
  • de school rekening houdt met uw geloof of levensovertuiging

Vraag of klacht?

Neem dan contact op met het team Leerlingenvervoer:

Als u een klacht heeft over de vervoerder, probeer die dan eerst samen met de vervoerder op te lossen. Als u er niet uitkomt, kunt u contact met ons opnemen. 

Leerlingenvervoer aanvragen schooljaar 2024/2025

Vanaf 2 april 2024 kunt u een aanvraag doen. Doe die zo snel mogelijk. En uiterlijk vóór 1 juni 2024. Dan kunnen wij alles op tijd voor u regelen. Zorg dat uw aanvraag compleet is met alle bijlagen. Op dit moment is het niet mogelijk om uw aanvraag digitaal te doen. 

Leerlingenvervoer aanvragen