Logo Rogplus, klik om naar de homepage te gaan

Nieuws

Afschaffing AAV Schoon Huis

dinsdag 13 oktober 2020
aav

De regeling om zelf extra huishoudelijke hulp in te kunnen kopen, via de ‘aanvullende algemene voorziening Schoon Huis’ (voorheen HHT) komt voor een groot deel te vervallen per 1 januari 2021.

Lees hieronder verder

De aanleiding van de afschaffing zijn de stijgende zorgkosten. Om de noodzakelijke zorg ook in de toekomst beschikbaar te houden, hebben de gemeenten helaas moeten besluiten om deze maatregel te nemen. Per gemeente zijn er wel wat verschillen. Onderstaand kunt u zien wat dit mogelijk voor u betekent.

Maassluis

Voor inwoners van Maassluis is de regeling vanaf 1 januari 2021 alleen nog beschikbaar voor mantelzorgers met een inkomen lager dan 130% van de bijstandsnorm. U bent mantelzorger als u structureel minimaal 4 uur per week ondersteuning biedt. Om te kunnen bepalen of u de regeling kunt aanvragen, moet u een inkomensverklaring opsturen.

Vlaardingen

Voor inwoners van Vlaardingen stopt de regeling helemaal vanaf 1 januari 2021. Wij beseffen dat dit voor u een vervelende boodschap is. Daarom geven wij u hieronder nog enkele tips om na te kunnen denken over alternatieve mogelijkheden.

Misschien zet u de extra ondersteuning in voor het doen van boodschappen of het zemen van de ramen aan de buitenzijde. Dit zijn taken die uw huishoudelijke hulp niet vanuit de Wmo-ondersteuning uitvoert. We helpen u graag om hiervoor een andere oplossing te vinden. Breng eens een digitaal bezoek aan Fief voor tips over onder andere een boodschappenservice met daarbij de ervaringen van anderen hierover. Wilt u echter meer informatie over hoe u ondersteund kan worden als mantelzorger? Kijk dan op Minters Mantelzorg.

Schiedam

Voor inwoners van Schiedam is de regeling vanaf 1 januari 2021 alleen nog beschikbaar voor mantelzorgers. U bent mantelzorger als u structureel minimaal 4 uur per week ondersteuning biedt.

Onderwerp(en): Huishoudelijke hulp